Dan Barna a afirmat că în multe localităţi în care au avut loc alegeri locale parţiale reprezentanţii USR PLUS au fost pe poziţia a doua şi a adăugat că acest lucru ar fi din cauza faptului că scrutinul s-a desfăşurat într-un singur tur. Vicepremierul a mai precizat că alegerile locale în două tururi sunt un subiect blocat la nivelul coaliţiei, însă speră ca din toamnă să fie iniţiată modificări legislative în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„E aceeaşi problemă pe care am avut-o şi la alegerile locale generale. Faptul că nu există acest lucru de bun simţ, democratic, alegerea primarilor în două tururi, are ca efect rezultatul pe care l-am obţinut ieri, respectiv în foarte multe dintre locurile unde au fost alegeri am fost pe poziţia a doua. Dacă am fi avut, aşa cum e firesc şi democratic, alegeri în două tururi, lucrurile ar fi stat cu siguranţă altfel. Şi de acea e un demers pe care o să continuăm să îl susţinem şi sper ca această coaliţie să îşi respecte angajamentul din programul de guvernare şi din campania electorală, pe care şi noi şi PNL l-am avut, ca România să aibă ocazia să îşi aleagă următorii primari prin alegeri în două tururi”, a a afirmat Dan Barna, la finalul Biroului Naţional al USR PLUS, luni la Parlament.

Acesta a mai anunţat că în şedinţa de miercuri a conducerii USR PLUS vor fi analizate rezultatele la alegerile locale parţiale.

„Este un subiect care este blocat la nivelul coaliţiei. Sper ca după această toamnă electorală, să spun aşa, din interiorul celor două partide mai mari din coaliţie să putem iniţia această legislaţie şi să obţinem şi voturile necesare”, a explicat Barna. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.