Avocatul Poporului anunţă că decizia cu privire la constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001, care prevede că nu pot fi membri ai Guvernului persoanele care au fost condamnate, va fi luată după învestirea viitorului Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Avocatul Poporului mai precizează, într-un comunicat, că, în ultimele zile, a primit o serie de petiţii având ca obiect art. 2 din Legea nr. 90/2001 şi că, în acelaşi timp, a constatat apariţia în spaţiul public a unor dezbateri politice cu privire la acest subiect.
 
”În acest context, Avocatul Poporului precizează că decizia privind constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001 va fi luată după finalizarea procesului politic şi instituţional de învestire a viitorului Guvern”, se arată în comunicat.
 
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat marţi, pentru News.ro, că cetăţenii au trimis solicitări pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la Legea 90/2001 care îi interzice liderului PSD, Liviu Dragnea, să fie premier, motiv pentru care instituţia pe care o conduce face o primă evaluare pentru a vedea dacă există motive să se sesizeze din oficiu în acest caz.
 
Legea 90/2001 prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.