Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat, luni la Bruxelles, că rezultatele alegerilor parlamentare anticipate care au avut loc duminică, în Republica Moldova, sunt excelente şi reprezintă „o victorie a democraţiei, prin care cetăţenii Republicii Moldova s-au exprimat în favoarea consolidării statului de drept”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Într-adevăr, ieri, în Republica Moldova, cetăţenii au votat cu o majoritate clară, o majoritate copleşitoare, în favoarea forţelor pro-europene, pro-democratice şi pro-reformă. Este o victorie a democraţiei, prin care cetăţenii Republicii Moldova s-au exprimat în favoarea consolidării statului de drept, a unor instituţii democratice puternice şi, de asemenea, în favoarea accelerării şi eficientizării luptei împotriva corupţiei. Este o victorie foarte importantă: aproape 53% dintre voturi pentru acţiunea pro-europeană şi pro-democratică în Republica Moldova. Romania aşteaptă cu interes să colaboreze cu noul Guvern, un Guvern pro-european, pro-democratic şi pro-reformă al Republicii Moldova şi să continue colaborarea cu Preşedintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, care are o agendă foarte clar orientată spre reformă. Va avea acum în Guvern un bun partener pentru realizarea procesului de reformă”, a afirmat Bogdan Aurescu, luni,  înainte de a intra la reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre UE (CAE).
 
El a adăugat că implementarea agendei reformatoare în Republica moldova este unica garanţie pentru dezvoltarea ţării. 
 
„Considerăm că implementarea acestei agende reformatoare, în concordanţă cu Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, reprezintă unica garanţie pentru dezvoltarea ţării şi pentru prosperitatea cetăţenilor Republicii Moldova. România va continua să susţină autorităţile din Republica Moldova în procesul de realizare a aspiraţiile pro-europene şi pe calea reformelor”, a completat ministrul de Externe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.