Alianţa pentru Unirea Românilor ridică o serie de întrebări în legătură cu proiectul pilot lansat la Cluj Napoca cu privire la cărţile electronice de identitate, cum ar fi de ce nu apare tricolorul pe acestea şi de ce „sex” a fost înlocuit cu „gen”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

- De ce nu apare tricolorul?

- De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?

- De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?

- Este acesta încă un pas înainte spre ştergerea identităţii naţionale şi reeducarea populaţiei?”, arată o postare de marţi pe pagina de Facebook a AUR.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că toate programările în vedere obţinerii cărţii electronice de identitate pentru următoarele 30 de zile au fost epuizate încă din ziua lansării proiectului-pilot, la Cluj-Napoca. Astfel, aproximativ 450 de persoane au solicitat acest tip de document.

Premierul Florin Cîţu a lăudat iniţiativa MAI de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărţii Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca şi a precizat că este convins că acesta va fi extins la nivel naţional.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.