Reprezentanţii AUR aun transmis, miercuri, că ”democraţia a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, disperaţi să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AUR transmite, miercuri, într-un comunicat de presă, că ”românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani şi că modalitatea prin care PSD şi PNL s-ar putea menţine la putere este aceea de a aplica ce au învăţat în aceşti ani: să fraudeze votul sau să îl restricţioneze”.

”Au ţinut România blocată mai bine de o lună ca să îşi împartă puterea, iar mascarada făcută arată felul în care vor guverna şi de acum încolo, într-un haos de nedescris, pentru propriul interes, în timp ce românii îşi pierd speranţa unui trai mai bun din cauza incompetenţei lor. Vorbim despre o lună în care bolnavii de cancer au fost puşi să plătească impozit pe concediile medicale, de parcă au ales ei să fie în această situaţie. O lună la finele căreia pensionarii nu ştiu dacă o să le crească sau nu pensiile în toamnă. O lună în care românii au putut afla de la televizor zi de zi cum PNL şi PSD se ceartă PE FUNCŢII”, a transmis formaţiunea.

AUR afirmă că decizia coaliţiei de a comasa alegerile a fost luată ”în speranţa că vor izola AUR”.

”Ei bine, se înşală. Spre deosebire de ei, AUR se poate adapta la orice tip de alegeri, la termen sau comasate. Procesul de debaronizare al României a început. Ceasul le ticăie şi nu mai e mult până se scurg secundele pentru toţi baronii din ţară. Sunt atât de disperaţi să rămână în funcţii încât au inventat această comasare ilegală şi neconstituţională. Nu vom sta cu mâinile în sân. Zilele acestea vom sesiza organele competente pentru crearea unui grup infracţional organizat şi conspiraţie la încălcarea Constituţiei, în contextul în care decizia comasării vine la o zi după discuţiile purtate la Cotroceni între judecătorul CCR Mihaela Ciochină, fost consilier al lui Klaus Iohannis, şi mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului, care au analizat împreună cu preşedintele ţării toate scenariile în cazul în care va fi contestată legea pe care coaliţia vrea să o modifice ilegal. Condamnăm felul în care Klaus Iohannis a ales să se implice în manevrarea statului român şi întoarcerea lui în perioada dictatorială, atunci când o mână de oameni avea monopol pe ţară”, a mai transmis AUR.

Liderii formaţiunii afirmă că ”această comasare s-ar putea să aibă fix efectul invers pe care îl preconizează Ciolacu şi Iohannis – nu Ciucă”.

”AUR este posibil să aibă un scor mai bun decât anticipam şi anticipau şi ei. Nu avem nicio problemă dacă alegerile se organizează pe 9 iunie, deoarece suntem încrezători că poporul român îi va penaliza prin vot pe cei din PSD şi PNL. Cu toate acestea, atragem atenţia asupra unei situaţii fără precedent. Klaus Iohannis, care nu a făcut nimic pentru români timp de nouă ani, se străduieşte acum cu toate puterile să-şi protejeze partidul, să îl salveze de la dispariţie, chiar şi cu preţul încălcării Constituţiei, al cărei apărător ar trebui să fie. Facem un apel la toate autorităţile competente ale statului să protejeze ordinea constituţională şi să se opună oricărei încercări de subminare a democraţiei în România”, a mai transmis AUR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.