Dosarul cu semnăturile strânse de USR în comuna arădeană Pilu, în cadrul campaniei ”Fără penali în funcţii publice”, care fusese pierdut în urmă cu aproximativ o săptămână de către responsabilii Primăriei, a fost găsit, joi, la scurt timp după ce News.ro a luat declaraţii celor implicaţi. Primarul afirmă acum că ”dosarul era băgat în alt dosar şi s-a făcut o căutare mai atentă”. Semnăturile au fost atestate pe loc de către oficiali şi trimise cu maşina la USR Arad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La doar câteva minute după ce News.ro a publicat ştirea despre dosarul cu semnăturile USR pierdut de Primăria Pilu, primarul Dan Drăgan a anunţat că a mai făcut o căutare şi a găsit dosarul.

”Am cerut să fie căutat bine şi a fost găsit în alt dosar, nu a fost observat anterior. Am făcut toate procedurile şi l-am trimis imediat pe viceprimar la Arad pentru a-l preda celor de la USR”, a spus primarul.

Întrebat de ce nu s-a făcut această căutare de o săptămână, de când s-a transmis informaţia la USR că a fost pierdut dosarul, primarul a spus: ”Habar nu am de ce nu l-au mai căutat...”

Contactat de News.ro, viceprimarul, cel care ar fi pierdut dosarul, a declarat: ”L-am mai căutat o dată după ce m-aţi sunat şi l-am găsit eu personal. Sunt pe drum spre USR Arad, toate semnăturile au fost atestate şi nu sunt probleme”.

Joi dimineaţă, reprezentanţii USR Arad declaraseră pentru News.ro că o primărie din judeţ a pierdut dosarul cu semnăturile adunate în campania ”Fără penali în funcţii publice”.

Senatorul USR Arad, Adrian Wiener, a declarat că nu va fi depusă nicio plângere, deşi ”este o situaţie gravă, fiind vorba de expresia materială a voinţei cetăţenilor”.

”Punem incidentul pe seama incompetenţei şi harababurii care cararcterizează în general administraţia locală. Nu vom depune plângere”, a spus Wiener.

Contactat iniţial, primarul comunei Pilu, Dan Drăgan, a recunoscut că a fost pierdut dosarul, dar a dat vina pe viceprimar: ”Vicele nu mai ştie unde a pus dosarul. Eu l-am văzut la un moment dat pe biroul dumnealui... Nu e pagubă, oricum nu erau prea multe, decât vreo 30”.

Viceprimarul, Acs Tiberiu, s-a rezumat să spună că va căuta din nou dosarul, în speranţa că îl va găsi.

USR Arad este aproape de finalizarea etapei de atestare a semnăturilor celor care susţin iniţiativa ”Fără Penali în funcţii publice”.

În judeţ au fost strânse aproximativ 30.000 de semnături, dar în jur de 29.000 au fost depuse la cele 78 de unităţi administrativ teritoriale, în vederea atestării calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului acestora.

Dosarele depuse la primăriile din judeţ, cu peste 8.000 de semnături, au fost recuperate, iar aproximativ 450 de semnături au fost invalidate, respectiv cinci la sută.

Reprezentanţii USR Arad spun că nu au întâmpinat probleme majore, ci doar ”mici trivialităţi”, pentru că unele primării nu au vrut ”din prima” să ia dosarele, spunând că nu se ocupă cu aşa ceva.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.