Conducerea PNL a analizat, luni seară, lista miniştrilor care vor face parte din viitorul Executiv condus de Marcel Ciolacu. Liberalii pregătesc mai multe surprize, potrivit unor surse, din interiorul partidului. Astfel, actualul ministru al Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ar urma să treacă la Ministerul Finanţelor, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, este favorit pentru a prelua Ministerul Dezvoltării, iar consilierul prezidenţial Luminiţa Odobescu, portofoliul Ministerului Afacerilor Externe. Deputatul Mircea Fechet ar urma să preia Mediul, în condiţiile în care UDMR nu se va mai regăsi în noul Executiv Ciolacu. Cătălin Predoiu este vehiculat pentru funcţia de vicepremier dar şi la Ministerul de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PNL va avea o funcţie de vicepremier, în viitorul Executiv, acest post urmând să fie ocupat de actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, care, potrivit surselor, este vehiculat şi pentru a prelua funcţia de ministru de Interne. Ministerul Justiţiei ar putea fi condus de un independent, numele vehiculat fiind judecătorul Bogdan Mateescu. 

Potrivit surselor, în Cabinetul Ciolacu vor intra trei femei din partea PNL. O surpriză o constituie Ministerul Afacerilor Externe, unde ar urma să vină consilierul prezidenţial Luminiţa Odobescu. Deputatul Raluca Turcan ar urma să preia Ministerul Culturii iar Ligia Deca va păstra portofoliul Educaţiei. 

Un refuz al UDMR de a renunţa la Ministerul Dezvoltării ar putea duce la ieşirea Uniunii din structura noului Executiv Ciolacu. Astfel, Ministerul Mediului ar urma să meargă la PNL, unde este dat favorit deputatul PNL Mircea Fechet.

Finanţele ar urma să treacă la PNL, iar favorit este actualul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, în timp ce portofoliul Investiţiilor ar urma să treacă la PSD. 

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, este  luat în calcul pentru Ministerul Dezvoltării, în timp ce la Energie ar putea veni ministru Sebastian Burduja, al cărui portofoliu, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării este posibil să treacă la PSD. 

În noul Executiv nu va mai fi Lucian Bode, ministrul de Interne urmând să se retragă la partid, unde deţine funcţia de secretar general, pentru a coordona organizarea celor patru runde de alegeri din 2024. 

PNL urmează să se reunească marţi în şedinţa conducerii pentru a valida lista de minişţri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.