Deputatul Antonel Tănase a anunţat, luni, printr-o postare pe Facebook, că părăseşte grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, urmând să activeze ca neafiliat. Este primul preşedinte de filială, a Sectorului 3, care părăseşte grupul PNL. El precizează că nu va pleca încă din partid şi îl atacă dur pe preşedintele PNL Florin Cîţu, despre care spune că ”a acaparat partidul pe persoană fizică împreună cu o gaşcă incompetentă, rău voitoare şi deficitară pe toate planurile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt în Partidul Naţional Liberal de la 19 ani şi niciodată nu m-am gândit că îmi va fi ruşine să spun că fac parte din această formaţiune care, nu mai departe de acum 1 an, înregistra victorii politice remarcabile şi se situa printre preferinţele electorale ale românilor. Iată, a venit ziua în care vă anunţ pe toţi cei care aţi crezut în noi şi ne-aţi acordat votul de încredere că începând din acest moment mă retrag din grupul parlamentar PNL şi voi activa ca deputat neafiliat”, a precizat Antonel Tănase.

El arată că este primul preşedinte de filială care face acest pas şi recunoaşte că a cumpănit îndelung.

”Eu nu vreau să mint oamenii că economia duduie, nu vreau să păcălesc românii că <> pe care le ia actuala conducere a partidului sunt bune şi nici nu vreau să denaturez adevărul privind <> în care se îndreaptă Partidul Naţional Liberal. Îl am deasupra capului doar pe Dumnezeu şi poporul în serviciul căruia sunt”, spune deputatul.

Antonel Tănase afirmă că alege, prin acest gest, ”să nu ia parte la cea mai mare înşelătorie din istoria PNL în care absolut toate promisiunile privind dezvoltarea României cu bani europeni, non colaborarea cu PSD, eradicarea corupţiei, stoparea pandemiei şi elaborarea de politici economice privind bunăstarea românilor au fost terfelite rând pe rând, călcate în picioare şi aruncate la coşul de gunoi”.

”Veţi întreba, unii dintre dumneavoastră, pe bună dreptate, de ce nu îmi dau demisia din partid.
Pentru că nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid care a îngropat bunul simţ, responsabilitatea şi demnitatea, livrând la schimb cîţisme. Pentru că eu cred în ideologia Brătienilor, nu în pasagera trecere a lui Florin Cîţu şi a echipei sale pe la şefia celui mai mare partid de dreapta. Pentru că eu cred că liberalismul este un stil de viaţă, un tip de mentalitate care nu poate fi extirpată.
Mă dezic de toate acţiunile acestui individ, Florin Cîţu, care a acaparat partidul pe persoană fizică împreună cu o gaşcă incompetentă, rău voitoare şi deficitară pe toate planurile.

Mă dezic de ruperea unei coaliţii menită să reformeze cu adevărat România, mă dezic de „în premieră, România a depăşit Ungaria la PIB pe cap de locuitor” şi de “dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”. Mă dezic de rea voinţă şi de decadenţă.”, spune deputatul.

Potrivit lui Antonel Tănase, ca ”politician care nu a schimbat niciodată partidul, ca om care nu a tranşat niciodată principii, găseşte imposibil să gireze cu numele său această deşănţare mascată de minciuni frumoase cum că România este paradis iar locuitorii săi nu mai încap în case din cauza teancurilor de bani”.

”Nu suntem deloc bine. Oamenii sunt disperaţi că nu mai pot plăti facturile la energie şi gaze, moare câte un sat pe zi din cauza lipsei de viziune şi de măsuri anti pandemice, preţurile la materiale de construcţie şi alimente au explodat. De ce? Pentru că liderii “noului PNL” nu ştiu, nu vor şi nu pot. Din fericire, sau din păcate pentru unii, coloana mea nu se îndoaie ca să încapă în “noul suflu PNL” care a promis o guvernare de 8 ani şi a rezistat 8 zile. Aşadar, rămân liberal şi voi continua să fiu vocea românilor în Parlament, făcând tot ce stă în puterile mele pentru a-mi îndeplini promisiunile făcute în campanie. Însă nu sunt penelist din aripa Cîţu şi nu îmi asociez numele şi reputaţia cu minciuni, trădări şi incompetenţă”, spune Antonel Tănase în mesaj.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban şi-a anunţat în 26 octombrie plecarea din grupul parlamentar al PNL.

Exemplul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari liberali care au rămas însă membri în partid. Până acum şi-au mai anunţat oficial dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira şi Nicolae Giugea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.