Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, anunţă marţi că a semnat la Seul, împreună cu omologul coreean, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul apărării, primul document de acest fel încheiat între cele două ţări, el afirmând că Acordul deschide noi oportunităţi de colaborare în domenii precum educaţie militară, instruirea în comun a personalului, medicină militară, cercetare-dezvoltare şi industria de apărare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am semnat, astăzi, la Seul, împreună cu omologul meu coreean, Shin Wonsik, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul apărării, primul document de acest fel încheiat între cele două ţări. Sunt convins că acest acord va oferi o bază solidă pentru cooperarea noastră viitoare în domeniul apărării, spre beneficiul ambelor state”, scrie ministrul Apărării într-o postare.
 
Angel Tîlvăr arată că ”există o varietate de domenii şi proiecte de interes pentru România şi Republica Coreea, mai ales în ceea ce priveşte transferul de tehnologie şi adaptarea armatelor noastre la provocările viitorului”. 
 
”Acordul privind cooperarea în domeniul militar reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, deschizând noi oportunităţi de colaborare în domenii precum educaţie militară, instruirea în comun a personalului, medicină militară, cercetare-dezvoltare şi industria de apărare”, menţionează ministrul Apărării. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.