Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat luni, despre tensiunile cu premierul Ciolacu din timpul vizitei în SUA, că instituţional, lucrurile funcţionează foarte bine şi Guvernul face o treabă foarte bună în privinţa programului Viza Waiver de eliminare a vizelor pentru românii care circulă în această ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu cred că nicio discuţie publică, fie ea şi în contradictoriu, poate să stea în faţa unui asemenea obiectiv ( ridicarea vizelor pentru SUA, nr). Instituţional, lucrurile funcţionează foarte bine şi Guvernul face o treabă foarte bună şi prin coordonatorul naţional pe care l-a numit şi comitetul interministerial şi grupurile de lucru care duc la îndeplinire sarcinile din planul de lucru împreună cu partea americană. Nu există niciun fel de obstacol ”, a spus Ambasadorul României în SUA, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre conflictul cu premierul Marcel Ciolacu din timpul vizitei acestuia în SUA.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre acest subiect şi dacă acesta i-a reproşat ceva, Ambasadorul Andrei Muraru a precizat că nu poate să devoaleze discuţiile cu şeful statului.

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat.

Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat la afirmaţiile ambasadorului Muraru şi a declarat că cea mai mare calitate în politică este răbdarea. Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu la Prima News despre reacţia lui Andrei Muraru în cadrul vizitei sale oficiale în SUA că nu a înţeles foarte bine ce a vrut domnul ambasador şi că aşteaptă pe ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, să lămurească lucrurile cu ambasadorul, pentru că e partea ei de treabă în guvern”. Întrebat dacă l-ar fi rechemat la post pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, după reacţia acestuia în timpul vizitei oficiale pe care premierul o efectuează în SUA, premierul a spus că în mod categoric ar fi făcut acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.