Ambasada Statelor Unite la Bucureşti atrage atenţia, marţi, asupra unei tentative de înşelăciune care vizează Programul Diversity Visa. Mai multe persoane au primit mesaje că ar fi fost acceptate în program, fiindu-le solicitate date personale. Ambasada cere tuturor să nu dea curs solicitărilor, singura modalitate de a verifica acceptarea în program fiind pe site-ul Departamentului de Stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Secţia Consulară vă atrage atenţia: în ultimele zile un număr mare de persoane au fost contactate prin e-mail, pentru a fi înştiinţate că au fost selecţionate în programul Diversity Visa US cerându-li-se să completeze  formulare cu datele lor personale”, a transmis, marţi, Ambasada SUA, pe pagina de Facebook.

Ambasada cere tuturor celor contactaţi să nu dea curs solicitărilor.

”Nu furnizaţi datele dumneavoastră personale unor pretinşi „consultanţi de viză”, care încearcă să vă păcălească oferindu-vă asistenţă contra unor sume de bani”, a mai transmis instituţia.

Ambasada reaminteşte că pentru programul DV-2023 participarea a avut loc în perioada 6 octombrie - 9 noiembrie 2021.

”Singurul mod de a afla dacă aţi fost selecţionat este să verificaţi personal, după 7 mai 2022, pe pagina oficială de internet a Departamentului de Stat", precizează reprezentanţa diplomatică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.