Senatorul de Timiş Alina Gorghiu a declarat, joi, că rezultatul moţiunii din Parlament este un eşec pentru Liviu Dragnea, şi nu un succes, pentru că social- democraţii nu mai au ”majoritatea absolută în Parlament”, iar în consecinţă PNL va analiza dacă va merge în faţa premierului Klaus Iohannis cu o propunere de prim-ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gorghiu a declarat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că mai mulţi colegi ai săi, în special senatori, au fost supuşi unor presiuni pentru a vota moţiunea PSD împotriva Guvernului Grindeanu.

”PNL a arătat a partid format din oameni cu caracter. Foarte mulţi colegi, mai ales senatori, mi-au spus la ce presiuni au fost supusi şi la ce tentative diverse de racolare au fost supuşi de către colegi din PSD şi ALDE. Genul acesta de comportament în politica anului 2017 trebuie să înceteze. Nu poţi să racolezi parlamentari prin santaj, doar pentru a vota la moţiunea de cenzură”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a  atras atenţia că PSD ar putea relua negocierile cu UDMR. ”Suntem singurul partid care am răspuns ferm la anunţul privind negocierile cu UDMR, care mergeau către prevederi ce generau o posibilă autonomie pe criterii etnice. Cred că acelaşi lucru va fi repetat. Această negociere va fi reluată pentru că PSD-ALDE nu mai au majoritatea absolută în Parlament. Dacă vin cu o propunere de prim-ministru nu mai au majoritate. Intuiesc că în aceste zile vor demara discuţii cu UDMR, motiv pentru care le spun să fie atenţi cu şi pe ce proiecte se face negociere. Concluzia zilei de ieri şi a acestei perioade care s-a derulat până la moţiune este că PSD e incapabil să guverneze, PSD nu merită să mai guverneze pentru că, din păcate, constat că guvernarea din partea lor înseamnă rezolvarea unor probleme ale domnului Liviu Dragnea”, a spus senatorul de Timiş.

Ea mai crede că rezultatul moţiunii este un eşec pentru Liviu Dragnea. ”În primu rând, PSD-ALDE nu mai au majoritate parlamentară. Dacă votul minorităţilor nu era ieri pro moţiune, aceasta nu ar fi trecut. În al doilea rând, anunţul că există patru candidaţi de prim-ministru este o dovadă de mare nesiguranţă care sunt convinsă că va genera un conflict intern. În al treilea rând, PSD a transformat Parlamentul într-o mare arenă de circ, aşa cum nu s-a întâmplat niciodată. Peste şase luni există riscul să se repete aceeaşi situaţie”, a declarat Alina Gorghiu.

Gorghiu a mai spus că, în aceste condiţii, PNL va analiza dacă se impune să propună un nume pentru postul de premier, la negocierile care urmează la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.