Fostul lider al PNL, senatorul de Timiş Alina Gorghiu, spune că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi a fost luată după o analiză făcută cu maximă atenţie şi că se impunea respectarea deciziei Curţii Constituţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul de Timiş, Alina Gorghiu spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul a fost luată după o analiză făcută cu maximă atenţie.

”Preşedintele a luat o decizie după ce a cumpănit atent toate nuanţele cuprinse în Decizia CCR. Cu siguranţă se sprijină pe o analiză făcută cu maximă atenţie a tuturor aspectelor juridice. Nu este în niciun caz o reacţie <la cald> şi nici nu ar fi fost oportună o astfel de reacţie. Şi în niciun caz nu este o decizie politică, nu aşa funcţionează lucrurile la un astfel de nivel de responsabilitate. Cunoaştem integritatea Preşedintelui Iohannis şi ştim că pentru el niciun calcul politic nu trece înaintea regulilor de funcţionare ale statului. S-a văzut că numai Preşedintele a arătat acum că este factorul absolut necesar de echilibru şi de stabilitate într-un mediu politic românesc extrem de agitat şi de imprevizibil. De aceea, nimic din ce au spus politicienii din partidele politice în ultimele săptămâni nu a avut importanţă. Ştim ce scopuri personale urmărea fiecare dintre ei”, a scris Gorghiu.

Senatorul mai spune că respectarea deciziei CCR era impusa de regulile din Constituţie.

”Respectarea Deciziei CCR prin emiterea Decretului de astăzi era impusă de regulile cuprinse în Constituţie. Ar fi cea mai mare eroare politică ca de la nivelul opoziţiei să înceapă atacuri sau să fie voci care să exprime dezamăgire faţă de această decizie. Să nu uităm, pârghiile sale au fost amputate rând pe rând. Apoi s-a format o anumită majoritate în interiorul CCR”, a mai spus senatorul de Timiş.

Gorghiu mai crede că linia politică impusă de şeful statului  şi anume ”toleranţă zero la corupţie” nu se va schimba.

”Linia politică impusă şi garantată la nivelul conducerii statului de către Preşedintele Iohannis, cea de toleranţă zero la corupţie, nu se va schimba nici cu un milimetru, pentru că este susţinută de toată suflarea românească. Lupta anticorupţie trebuie să continue, iar activitatea instituţiilor din sistemul judiciar şi a mgistraţilor trebuie să rămână independente faţă de orice fel de ingerinţă. Am încredere în DNA şi cred că va funcţiona profesionist în continuare, că va arăta maturitate şi faptul că nu depinde de o singură persoană”, a mai scris Alina Gorghiu.


Senatorul de Timiş mai spune că juriştii din PNL vor ” continua lupta parlamentară pentru a determina aşteptarea avizului Comisiei de la Veneţia pe coduri şi pe legile justiţiei”.

”Noi, juriştii din PNL, vom continua lupta parlamentară pentru a determina aşteptarea avizului Comisiei de la Veneţia pe coduri şi pe legile justiţiei. Am mai spus, am toată convingerea că modificările operate de majoritatea PSD – ALDE nu vor intra în vigoare în forma în care le doreşte puterea, pentru că într-o ţară europeană corupţia nu poate fi legalizată. Profit să reamintesc CCR să rezolve toate problemele legate de mandatul judecătorului Lăzăroiu”, a scris, în încheiere Gorghiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.