Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat, referitor la afirmaţiile lui Vasile Dîncu prin care nu a exclus o guvernare cu liberalii, că partidul din care face parte exclude orice colaborare la guvernare cu social-democraţii. Ea a oferit şi motivele pentru care PNL nu va coopera cu PSD la guvernare, printre care şi faptul că există o majoritate de dreapta în Parlament, iar PNL a desemnat în forurile staturare un premier liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până în prezent de PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am citit o declaraţie a domnului Vasile Dîncu şi cred că e necesară o clarificare: Excludem orice colaborare la guvernare cu PSD. Explicaţia pe scurt:

-  În Parlamentul României există deja o majoritate sănătoasă, de dreapta, stabilă, în jurul PNL şi votată de români.

- PNL a desemnat în forurile statutare un prim-ministru liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până acum chiar de PSD!

- Premierul Cîţu a prezentat proiectul politic PNL2024 care prevede o continuitate a guvernării de dreapta, pe baza valorilor liberale, FĂRĂ PSD, pentru următorii 8 ani.

- Acest proiect politic va fi prezentat Congresului PNL.

- România are nevoie de aceşti 8 ani de liberalism – ca să aducă politici liberale în economie, să facă investiţii şi să schimbe mentalităţile. Din 25 septembrie, construim România liberală!”, a scris Alina Gorghiu joi pe Facebook.

Reacţia vine după ce preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a declarat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum. El a precizat că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie.

„Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, să fim tractaţi de locomotiva Cîţu sau de un alt premier liberal”, a afirmat Dîncu.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.