Senatorul de Timiş Alina Gorghiu a transmis o scrisoare deschisă ”către toate formaţiunile politice care mai girează eşecurile PSD”, în care spune că eliminarea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi câteva promisiuni electorale nu înseamnă reformarea PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alina Gorghiu îşi începe scrisoarea arătând că ultimele evenimente din interiorul PSD arată că acest partid trece printr-o criză şi îl face să nu mai fie compatibil cu guvernarea.

”Ultimele evenimente din PSD arată fără doar şi poate că acest partid trece printr-o criză internă majoră care îl face să nu mai fie compatibil cu guvernarea. De altfel, este clar că în timpul cel mai scurt un număr mare de parlamentari se vor alătura liderilor organizaţiilor teritoriale în demersurile lor anti-Dragnea, ceea ce va pune în discuţie chiar existenţa majorităţii parlamentare”, scrie Gorghiu.

Senatorul de Timiş spune că prin scrisoarea lansată de cei trei lideri social-democraţi, PSD recunoaşte că partidul a eşuat în obiectivele sale politice.

”Documentul politic de ieri lansat de unii lideri ai PSD recunoaşte faptul că acest partid a eşuat în cea mai mare parte a obiectivelor sale politice: războiul permanent dus împotriva unei mari părţi a societăţii a blocat guvernarea, s-a prăbuşit în sondaje, este în plan o OUG pentru amnistie şi graţiere, au fost numite în funcţii importante persoane slab pregătite profesional, partidul este izolat în plan internaţional”, mai scrie senatorul.

Gorghiu mai spune că se vede foarte clar că PSD nu are soluţii pentru rezolvarea problemelor.

”Dar pe de altă parte, se vede că PSD nu are soluţii pentru a rezolva aceste probleme. O cosmetizare a partidului prin eliminarea lui Dragnea şi câteva promisiuni electorale pentru cetăţeni (autostrăzi etc) şi pentru liderii îngrijoraţi (amnistia şi graţierea) nu înseamnă reformarea acestui partid. Poate că liderii PSD îşi fac curaj promiţând unii altora că vor rămâne la guvernare, dar ei nu înţeleg că bilanţul ultimelor 18 luni arată că o continuare cu Premierul actual nu este posibilă”, se arată în scrisoare.

În continuarea scrisorii, Gorghiu cere ALDE ”să nu mai gireze măcelul intern din PSD”.

”În aceste condiţii mă adresez în primul rând liderilor ALDE. Cer acestui partid să nu mai gireze măcelul intern din PSD. În caz contrar, va însemna că este părtaş la dezastrul în care un PSD aflat în dezintegrare va împinge ţara prin blocarea actului de guvernare. ALDE trebuie să se pronunţe asupra temelor presante de pe agenda guvernamentală pentru că problemele cetăţenilor nu pot fi puse între paranteze chiar dacă în PSD este război civil. Iar Călin Popescu – Tăriceanu trebuie să aibă o poziţie publică şi clară faţă de criticile aduse de lideri marcanţi ai PSD propriei guvernări din care face parte şi de care partidul său este, parţial, responsabil”, a mai scris senatorul de Timiş.

În final, Gorghiu a lansat un apel către liderii politici care nu şi-au clarificat poziţia faţă de criza guvernării şi a PSD să izoleze acest partid.

”Lansez un apel către toţi liderii politici şi parlamentarii care încă nu şi-au clarificat poziţia faţă de criza guvernării şi a PSD. Le cer să izoleze acest partid care în condiţiile actuale nu mai poate reprezenta guvernarea din România. Le transmit tuturor că nu ştiu şi nu mă interesează cine va ieşi învingător din bătălia internă din PSD. Dar este clar că deja guvernarea este blocată. PSD a pierdut definitiv legitimitatea dată de alegerile din 2016. Iar reforma partidului nu este posibilă la guvernare. Iată de ce restul liderilor politici trebuie să fie concentraţi acum asupra asigurării unei formule politice democratice şi eficiente, care să permită funcţionarea normală a Guvernului”, a conchis Alina Gorghiu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.