Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a primit-o, marţi, pe ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Ann Kavalec, într-o vizită de prezentare, ea afirmând că este necesar să facem progrese şi în procesul de includere a României în Programul Visa Waiver şi a solicitat sprijinul Congresului american în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întrevedere astăzi cu noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Kathleen Ann Kavalec. Este un semnal bun! România e principalul furnizor de securitate pe Flancul Estic al NATO. Iar parteneriatul nostru strategic cu SUA este unul dintre pilonii politicii externe a României. Şi mă bucur că Ambasadoarea SUA a felicitat statul român pentru toate eforturile de a ajuta refugiaţii ucraineni şi pentru tot ce face ţara noastră pentru stabilitatea regională”, a transmis preşedintele interimar al Senatului, pe Facebook. 

Alina Gorghiu afirmă că ”este necesar să facem progrese şi în procesul de includere a României în Programul Visa Waiver”.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Am solicitat sprijinul Congresului american în acest sens. Şi sper ca iniţiativa comună a României şi SUA pentru lansarea unei campanii publice de informare referitoare la vize să fie un succes!”, spune preşedintele interimar al Senatului. 

”Am vorbit şi despre egalitatea de gen, de la femeie la femeie. Ştim cât de dificil este să reuşeşti într-o lume în care încă mai există stereotipuri. Independenţa energetică şi investiţiile străine directe americane în România au fost, de asemenea, un alt subiect important pe agenda întâlnirii”, mai spune Gorghiu. 

Potrivit unui comunicat al Senatului, ”înaltul demnitar român a felicitat-o pe Kathleen Ann Kavalec pentru preluarea mandatului de ambasador în România, subliniind faptul că numirea unui ambasador plin de către SUA la Bucureşti reprezintă un semnal bun pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state”.

”Alina Gorghiu a evidenţiat importanţa strategică a României ca principal furnizor de securitate pe flancul estic al NATO, precum şi ca pilon de stabilitate regională, mai ales pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. În cadrul dialogului, preşedinta a.i. a Senatului a solicitat sprijinul Congresului American privind includerea României în Programul Visa Waiver, amintind că acest obiectiv reprezintă o prioritate pe agenda bilaterală, având o importanţă deosebită pentru cetăţenii români. În acest sens, a pledat şi pentru necesitatea continuării şi intensificării cooperării Ambasadei SUA la Bucureşti cu Guvernul României în eforturile comune de a reduce rata de refuz a vizelor, mai ales în contextul iniţiativei campaniei publice de informare a românilor cu privire la procedurile de obţinere a vizelor”, a spus Alina Gorgfhiu. 

Preşedintele interimar al Senatului a salutat cooperarea româno-americană în domeniul energetic, menţionând importanţa tehnologiilor noi pentru asigurarea securităţii şi independenţei energetice a României. Totodată, a fost evidenţiată necesitatea unui cadru fiscal stabil care să faciliteze investiţiile străine directe în România.


”Înaltul demnitar român a subliniat importanţa continuării sprijinului oferit Republicii Moldova, atât din punct de vedere politic, dar şi economic şi energetic, pentru a depăşi cu bine situaţia creată de conflictul din Ucraina şi a menţine parcursul proeuropean, în timp ce înaltul demnitar american a felicitat statul român pentru modul exemplar în care a primit refugiaţii ucraineni. Discuţiile au relevat şi importanţa egalităţii de gen la nivelul decizional politic, precum şi necesitatea adoptării de măsuri pentru a spori gradul de participare al femeilor la exerciţiul politic. În acest sens, discuţiile au vizat stadiul iniţiativei legislative privind introducerea unei cote minime de reprezentare a femeilor şi bărbaţilor în Parlament”, mai afirmă Senatul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.