Senatorul PNL Alina Gorghiu spune că actualul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, ar putea declanşa o criza în Justiţie şi că ”joaca de-a rapoartele” ar trebui să înceteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă, senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu face un apel către ministrul Justiţiei, Tudoerl Toader, să nu declanşeze o criză.

”Fac un apel către Tudorel Toader să nu declanşeze o criză fără motiv în sistemul de justiţie. Remarc ipocrizia liderilor PSD şi ALDE care au transmis că lasă întreaga răspundere asupra lui Tudorel Toader. În seara aceasta, Tudorel Toader poate fi câştigătorul premiului «Zmeura de aur», echivalentul Oscarului pentru cel mai prost actor sau poate să facă o figură placută pentru mulţi oameni, mai puţin pentru PSD-isti”, arată Alina Gorghiu.

Senatorul liberal spune că a remarcat ”ipocrizia” liderilor PSD şi ALDE.

”Remarc cât de ipocrită e poziţia liderilor PSD şi ALDE care mimează faptul că nu se implică în această problemă în condiţiile în care ştim toţi care sunt obiectivele lor politice. De aceea, fac un apel la Tudorel Toader să nu declanşeze o criză în sistemul de justiţie fără niciun motiv, propunând concluzii hazardate şi măsuri prin care se genereze dezbinare. Trebuie să fie aşteptate concluziile Inspecţiei Judiciare şi ale celorlalte structuri care anchetează situaţia de la Ploieşti. Această «joacă» de-a rapoartele, care a început de anul trecut, trebuie să înceteze astăzi şi asta este ceea ce aştept de la conferinţa de presă de la ora 18”, mai transmite Gorghiu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta astăzi, la ora 18.00, Raportul privind activitatea managerială la DNA, la sediul Ministerului Justiţiei. Unii lideri social-democraţi se aşteaptă şi la anunţarea unor măsuri, inclusiv la o propunere de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, propunere care însă trebuie aprobată de preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta în condiţiile în care şeful statului apreciază că nu există motive de revocare a şefei DNA, el subliniind recent că orice astfel de măsură trebuie foarte bine argumentată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.