Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat marţi, despre greva generală din educaţie, că vocea dascălilor a fost auzită şi că discuţiile pe această grilă a legii salarizării, cu ministrul Muncii, deşi întârziate, s-au făcut şi speră ca dascălii să înţeleagă că este tot ceea ce poate face Guvernul la momentul acesta fără să afecteze societatea românească în ansamblu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să vă asigur că vocea dascălilor a fost auzită. Nu doar în Guvernul României, nu doar în Parlament, vocea profesorilor a fost auzită în întreaga societate. De altfel, am auzit şi vocea copiilor, a elevilor care sunt afectaţi de această incertitudine cu privire la înscrierile pentru examene. Am auzit şi vocea părinţilor afectaţi de această situaţie şi tot ceea ce îmi doresc, ca părinte, este ca guvernul şi cadrele didactice să se întâlnească la jumătatea drumului”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a arătat că îşi doreşte finalizarea acestei crize în educaţie, prin semnarea unui acord, a unei înţelegeri.

”Aşa cum aţi văzut, Guvernul României a generat un dialog constant cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, şi-a îmbunătăţit propunerea, atât în privinţa primelor pe care le poate acorda atât personalului didactic cât şi personalului nedidactic şi de asemenea este foarte atent la solicitările cu privire la creşterile salariale care vor trebui să se regăsească în grila de salarizare”, a spus ea.

Gorghiu a continuat: ”Discuţiile pe această grilă cu ministrul Muncii, deşi întârziate, s-au făcut şi sper ca dascălii să înţeleagă că este tot ceea ce poate face Guvernul la momentul acesta fără să afecteze societatea românească în ansamblu”.

Preşedintele interimar al Senatului a mai spus că în opinia ei concluzia este ca şi unii şi alţii să aibă o poziţie flexibilă şi constructivă şi să reuşească să depăşească acest impas pentru întreaga societate nu doar pentru Guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.