Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, a declarat luni că cel care este responsabil, conform PNRR, de elaborarea finală a legii pensiilor speciale este Ministerul Muncii şi că se aşteaptă ca ministrul Marius Budăi să facă în timp accelerat discuţiile cu toţi miniştrii de resort. Ea a mai spus că, în opinia sa, nu se pune problema să îi catalogăm drept pensionari speciali pe militari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pensiile speciale sunt o prioritate nu de ieri, de azi. Şi ministrul Muncii, şi noi, ca parlamentari şi Guvernul în integralitatea sa avem ca prioritate zero rezolvarea acestui punct, înainte de a exista PNRR. Ştiţi că pensiile speciale sunt o prioritate a acestui Parlament de foarte mult timp. Au existat două proiecte de lege adoptate de Parlament, respinse la Curtea Constituţională şi se va ţine cont de această jurisprudenţă, acum, în elaborarea proiectului de lege”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a precizat că ”foarte probabil, ascultând declaraţiile ministrului Budăi, proiectul care este în Parlament să fie modificat în conformitate cu raportul final de la Banca Mondială şi cu discuţiile pe care le vor avea cu fiecare minister de resort. ”Integratorul, cel care este responsabil, conform PNRR, de elaborarea finală a legii este Ministerul Muncii. Mă aştept ca domnul ministru să facă în timp acelerat discuţiile cu toţi miniştrii de resort, că vorbim de Apărare, de Justiţie, să integreze observaţiile atât de la Comisie cât şi de la Banca Mondială pentru că nimeni nu mia doreşte să audă în România că o pensie este mai mare decât venitul în plată, nimeni nu doreşte să mai plătească pensii în România dacă nu s-a contribuit aşa cum trebuie la bugetul de pensii”, a afirmat ea.

Alina Gorghiu a mai spus că în opinia PNL, ”nu sunt pensii de serviciu pensiile militarilor”, fiind o categorie care a contribuit, în varii feluri, la buget”. ”Nu se pune problema catalogării pensiilor militarilor ca fiind pensii speciale”, a mai arătat preşedintele interimar al Senatului.

”Sunt un sistem care ţine de securitatea statului, au avut foarte multă contribuţie la acest sistem motiv pentru care eu cred că nu se pune problema să îi catalogăm drept pensionari speciali”, a mai arătat Gorghiu.

”Va trebui să ne gândim să ne apropiem de o soluţie finală, asta este părerea pe care vi-o spun răspicat”, a afirmat Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.