Alianţa USR-PLUS propune organizarea de alegeri anticipate odată cu alegerile locale, în data de 6 iunie a anului viitor, Alianţa cerând preşedintelui Klaus Iohannis, partidelor din opoziţie şi parlamentarilor să semneze un pact în acest sens şi anunţând că parlamentarii USR sunt dispuşi să renunţe la mandatele lor înainte de terminarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că Alianţa USR-PLUS propune preşedintelui Klaus Iohannis şi partidelor din opoziţie  -  acesta numind PNL, UDMR, PMP, grupul minorităţlor naţionale, Pro Româia şi ALDE - să semneze un „pact” prin care să se „angajeze” că vor organiza alegeri anticipate la începutul verii viitoare, în data de 6 iunie, odată cu alegerile locale.

„În momentul în care toţi liderii politici actuali care spun de fiecare dată când sunt întrebaţi să sunt asumaţi şi decişi să scoată ara din criză vor semna  acest pact pentru anticipate, în acel moment alegerile anticipate vor putea fi realizate. Tot ce trebuie făcut este ca parlamentarii actuali – şi USR contribuie cu toţi parlamentarii - să-şi asume renunţarea la confortul celor şase luni de mandat suplimentar, scoţând Româna sin această criză. Acesta este obiectivul acestuo pact şi le cer parlamentarilor responsabili să-i asume acest pact, le cer liderilor politici ai celorlalte partide să=şi asume semnarea acestui pact, inclusiv preşedintelui României, pentru că în felul acesta dăm mesajul de responsabilitate pe care votul din 26 mai îl exprimă foarte clar”, a spus Dan Barna.

Barna a precizat că este un „fals argument” că nu se pot organzia anticipate, precizând parlamentarii USR sunt de acord să renunţe la mandat înainte de noiembrie 2020.

„Prin acest pact salvăm şase luni pentru România ceea ce contează enorm pentru ţară” a spus Dan Barna.

La rândul său, liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că un astfel de pact este „singura soluţie logică şi viabilă” prin care „poporul să nu fie ocolit”.

Cioloş a sus că USR-PLUS este pregătită să preia guvernarea, dar Alianţa doreşte să guverneze având legitimitatea votului.

„Noi suntem pregătiţi să intrăm la guvernare, dar pentru asta avem nevoie de legitimitatea votului, ca să luăm anumite măsuri. Semnăm acest pact, abia de acolo încolo începem să discutăm despre ceea ce e de făcut în România” a spus Dacian Cioloş.

Acesta a precizat că Alianţa USR-PLUS va veni în perioada următoare cu „măsuri” care trebuie luate pentru România, spunând că alianţa nu vrea să rezolve doar „urgenţe, ici şi colo”

„Apelul nostru este către nişte oameni responsabili, pentru că asta presupunem că sunt membrii Parlamentului”, a spus Dacian Cioloş.

Acesta a adăugat că „se pot organiza anticipate pentru că totul ţine de voinţa noastră şi de obiectivul pe care-l avem”.

Cioloş a mai precizat că moţiunea de cenzură faţă de guvernul condus de Viorica Dăncilă ar trebui depusă imediat ce sunt strânse semnăturile necesare.

„Imediat ce avem semnăturile necesare moţiunea de cenzură ar trebui depusă”, a mai spus Dacian Cioloş, acuzând „lipsă de competenţă, lipsa de viziune” a Guvernului, dar şi faptul că şeful guvernului este candidat pentru prezidenţiale şi „nu-i stă deloc mintea” la problemele pe care trebuie să le rezolve pentru ţară.

Întrebat dacă a avut discuţii despre acest pact cu cei cărora le propune organizarea de anticipate, Dan Barna a spus că a discutat „cu fiecare” dintre aceştia despre posibilitatea organizării de alegeri anticipate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.