Alianţa USR PLUS a stabilit, miercuri, o serie de propuneri pentru conducerea agenţiilor guvernamentale, dar şi noi nominalizări pentru funcţie de secretari de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Alianţei USR PLUS, Gabriela Dan Unterseth a fost propusă la Autoritatea competentă de reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră („ACROPO”). Ea este absolventă a Facultăţii de Geologie din Bucureşti, cu studii de masterat şi doctorat în Franţa. Are o experienţă de 14 ani de muncă la cea mai mare companie de investigaţii marine din lume, Fugro, unde a ocupat diverse posturi şi s-a implicat în proiecte internaţionale de infrastructură submarină (cabluri de telecomunicaţii, cabluri electrice, pipelines, FPSO, LNG, eoliene offshore, etc). S-a implicat încă din 2016 în susţinerea USB şi ulterior a devenit membru USR. 
 
Corina Licea a fost propusă la Institutul Naţional de Administraţie, ea având peste 20 de ani de experienţă în resurse umane în România şi în Marea Britanie, la nivelul multinaţionalelor şi al companiilor româneşti, şi fiind consultant pentru Banca Mondială în formarea personalului din administraţia publică.
 
De asemenea, Irina Alexe a fost propusă secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. Ea este membră PLUS şi are o experienţă îndelungată juridică şi administrativă. Pasionată de dreptul public, este autoarea unei monografii dedicate înalţilor funcţionari publici şi a numeroase articole ce vizează funcţia publică, inclusiv statutul prefectului, drepturile şi libertăţile fundamentale sau protecţia datelor. Absolventă a Facultăţii de Drept a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”, a fost ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, iar în ultimii zece ani ai carierei sale a făcut parte din conducerea ministerului. În anul 2016, în calitate de secretar de stat, a coordonat organizarea şedinţelor Guvernului, instituţiile prefectului şi procesul de organizare a alegerilor. După anul 2018 a coordonat dezvoltarea în teritoriu a PLUS şi a contribuit în mod direct la derularea legală a campaniilor electorale ale PLUS ori ale Alianţei USR PLUS.
 
Oana Ursache este propunerea pentru funcţia de preşedinte al Direcţiei de Relaţii cu Românii de Pretutindeni. A fost Coordonator Regional Diaspora, responsabil BN Diaspora, lector universitar, disponibilitate şi proiecte de comunicare şi implicare a românilor din diaspora, capacitate de comunicare şi empatie cu categorii sociale diverse.
 
Liviu Mălureanu a fost propus preşedinte la Agenţia Funcţionarilor Publici. De profesie auditor, a lucrat în una dintre cele mai mari companii de profil din lume şi a coordonat echipe internaţionale din Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Asia. S-a implicat în politică atunci când a realizat că vechea clasă politică nu e capabilă de schimbări reale. În 2016 a devenit consilier local în Sectorul 3 din partea USR, luptând pentru transparentizarea cheltuielilor şi a modului de a lua decizii. 
 
La rândul său, Cătălin Stancu a fost propus preşedinte Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) Este de profesie inginer, absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, dar imediat după terminarea facultăţii a devenit antreprenor. A administrat afaceri în mai multe domenii de activitate, de la comerţ la dezvoltare imobiliară, până în anul 2019 când a decis să se implice în politică şi a fondat filiala USR Brăila. 
 
George Garbacea este propunerea pentru Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. El activează de peste 14 ani în domeniul Mediului şi s-a ocupat de monitorizarea pădurilor din România, în cadrul Inventarului Forestier Naţional al României. Activează de asemenea în două ONG-uri tot în domeniul mediului - Societatea de Silvicultură şi Societatea de Geofizica Aplicată din România. Este membru USR din 2018 şi s-a implicat în elaborarea programului de guvernare. 
 
Totodată, Raul Pop a fost propus secretar de stat la Ministerul Mediului. Coordonator regional Sud-Muntenia, expert Comisia Naţională de Politici şi Programe (CNPP) în Grupul de Lucru mediu, contributor la programul de guvernare, a fost secretar de stat şi consilier tehnic al ministrului în cadrul Ministerului Mediului, consultant managementul deşeurilor, dezvoltare durabilă, economie circulară, eficienţă energetică.
 
George Căţean a fost propus secretar de stat la Ministerul Agriculturii. George Căţean este fermier din Braşov, coordonatorul reţelei de dezvoltare rurală din cadrul PLUS, coordonator regional Centru şi membru al Biroului Naţional PLUS, candidat USR PLUS la Senat. Alături de el, în cabinet va activa Nina Tâlvar, expert senior agricultură, fost coordonator regional Sud Muntenia şi membru CNPP. Vor fi dezvoltate proiecte dedicate cu Daniela Giurcă, coordonator CNPP Agricultură şi dezvoltare rurală PLUS.
 
La Ministerul Sănătăţii, medicul Andreea Moldovan a fost deja numit în funcţia de secretar de stat. Au fost propuse, miercuri, şi Monica Althamer, activist public pentru drepturile pacientilor, navigator medical pentru pacienti diagnosticati cu afectiuni grave (afectiuni oncologice, arsuri severe). Ea a reprezentat pacientii si din postul de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii in perioada iulie 2016 - ianuarie 2017. A contribuit la initierea normativelor privind drepturile pacientilor, precum si la normativele referitoare la gestionarea situatiei pacientilor cu arsuri severe. Absolventă a Facultăţii de Litere, Filosofie si Istorie Timisoara, cu experienta in sistemul bancar, telecomunicatii, comunicare, administratie publica si in sectorul nonguvernamental, in organizatii care sustin pacientii diagnosticati cu afectiuni grave, dar şi Ioana Mihailă, fost presedinte PLUS Bihor. Medic endocrinolog, Ioana Mihăilă a înfiinţat împreună cu soţul, tot medic, o clinică medicală privată, Medena. Odată cu fondarea PLUS, a vrut să se implice în politică şi, după doi ani, a devenit nu doar preşedintele organizaţiei judeţene Bihor, ci şi candidat la Primăria Oradea al Alianţei USR-PLUS. Ea a fost parte din celula de criză PLUS Covid şi a contribuit la programul de guvernare USR PLUS la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.