Alianţa USR-PLUS a contestat, vineri, decizia Biroului Electoral Central care i-a respins înscrierea în alegerile europarlamentare. ”Vom merge mai departe, indiferent de decizia ICCJ în care avem foarte mare încredere”, a spus Dan Barna, la Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acum o oră am depus o contestaţie, mâine mergem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie...Decizia de ieri este una abuzivă, o decizie care arată cât de jos a ajuns funcţionarea statului roman şi o parte dintre instituţii. Ceea ce s-a încercat prin decizia BEC este blocarea opţiunii a sute de mii de cetăţeni care au semnat ca USR – PLUS să participe la alegeri. (...) Vom merge mai departe, indiferent de decizia ICCJ în care avem foarte mare încredere. Indiferent de decizie, vom găsi soluţiile pentru ca cetăţenii să poată să îşi exprime votul”, a declarat, vineri, la Timişoara, liderul USR, Dan Barna.

La rândul sâu, Dacian Cioloş a spus că are încredere că se va respecta principiul democratic potrivit căruia fiecare cetăţean are dreptul de a alege şi de a fi ales.

”Avem încredere în justiţie şi în statul de drept că va respecta principiul deocratic ca fiecare cetăţean are dreptul de a alege şi de a fi ales. Avem încrederea că am depus acest dosar respectând legea”, a spus liderul PLUS, Dacian Cioloş.

Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR - PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă, joi, de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că este o insultă la adresa electoratului şi un act nedemocratic total şi a avertizat că cele două partide vor face demersurile necesare şi vor protesta "până când acest act nedemocratic şi ilegal va fi îndreptat".
 
Potrivit deciziei BEC, în Registrul partidelor politice figurează că Nicuşor Dan este preşedintele USR, iar Raluca Daneş este preşedintele PLUS.
 
Vineri, Nicuşor Dan s-a reînscris în USR pentru a putea contrasemna în mod legal protocolul alianţei USR-PLUS
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.