Alianţa Politică USR PLUS va forma o Comisie comună de Politici Publice (CPP) care are ca obiectiv armonizarea programelor politice ale celor două partide, atâta vreme cât ne propunem să guvernăm împreună, anunţă Dacian Cioloş. Consiliul Naţional al PLUS i-a ales prin vot pe cei cinci membri ai acestei comisii comune din partea PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cioloş precizează că este o echipă cu competenţe complementare, cu oameni care aduc experienţa mediului privat, a societăţii civile, dar unii dintre ei şi cu experienţă guvernamentală.

Liderul PLUS îi prezintă pe cei cinci membri din partea partidului său.

Erika Stanciu a fost secretar de stat în Ministerul Mediului în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2017, a lucrat la Administraţia Parcului Naţional Retezat, prima administraţie de parc naţional din România. A iniţiat primele programe de dezvoltare profesională în domeniul ariilor protejate cu fundaţia ProPark pentru Arii Protejate. Erika Stanciu este membră în Biroul Naţional şi preşedinta Comisiei Naţionale de Programe şi Politici a PLUS.

Oana Toiu a fost secretar de stat în Ministerul Muncii, unde a coordonat politici publice pentru copii şi familie, intervenţii de urgenţă pentru românii din diaspora şi reforme de debirocratizare a sprijinului oferit de stat. Ea are o serie de reuşite în mediul antreprenorial şi al afacerilor sociale. În 2013 a fost premiată de către Comisia Europeană pentru proiectul Meşteshukar ButiQ - o reţea de producători meşteşugari de etnie romă şi designeri internaţionali. În prezent, este coordonator regional PLUS Bucureşti-Ilfov.

Alin Cristian Mituta are o bogată experienţă profesională de peste 10 ani în instituţii europene dar şi experienţă în mai multe organizaţii civice din domeniul politicilor europene. El este specialist în politici publice, cu specializare în politici europene şi relaţii externe. În 2016 a lucrat în echipa lui Cioloş de la cancelaria Guvernului, mai întâi ca şef de cabinet al ministrului Dragoş Tudorache, apoi ca şef de Cabinet al prim-ministrului. Este coordonator regional pentru regiunea Sud-Vest şi membru ales al Comisiei Naţionale de Programe şi Politici a PLUS, unde se ocupă de politicile europene. Din 1 septembrie va prelua sarcina de coordonare de politici în cadrul delegaţiei USR PLUS în Parlamentul European.

Dragoş Nicolae Pîslaru este doctor în ştiinţe economice. Are o bogată experienţă în mediul privat ca antreprenor, profesor, consultant şi analist economic. A lucrat împreună cu Dacian Cioloş în guvernul din 2016, când a fost Consilier de Stat pe probleme economice, apoi ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Dragoş Pîslaru este acum europarlamentar, coordonator al echipei europarlamentarilor Renew Europe în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale (EMPL) a Parlamentului European.

Andrei Lupu este avocat specializat în drept constituţional, doctorand în drept, iniţiator şi coordonator al campaniei Oameni Noi în politică, coordonatorul proiectului PLUS de reformă constituţională. Este membru al Biroului Naţional PLUS.

„Împreună cu cei cinci colegi desemnaţi de USR şi cu echipa PLUS de mai sus, vom pregăti programul politic pe care Alianţa îl va propune în perspectiva alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare. Vom armoniza şi pune laolaltă ideile şi propunerile care vin atât din partea membrilor noştri, cât şi din rândul societăţii civile şi experţilor externi”, mai scrie Cioloş pe pagina sa de Facebook.

El precizează că au fost stabilite următoarele priorităţi în jurul cărora va fi construit programul politic:

1. Reforma constituţională, justiţia independentă şi statul de drept
2. Educaţia şi cultura
3. Sănătatea şi mediul
4. Infrastructura
5. Strategia de dezvoltare competitivă antreprenorială şi industrială
6. Eradicarea sărăciei şi dezvoltarea rurală
7. Politică externă şi de apărare

„Pornind de la aceste priorităţi, va trebui să începem cu un program de «igienizare», de reparare a greşelilor şi stricăciunilor acumulate în aceşti ultimi trei ani, de reconstruire a unui stat pentru cetăţeni şi nu al interlopilor şi grupurilor de interese mai mult sau mai puţin oculte. Va trebui să rezolvăm câteva urgenţe în aceste domenii, dar în acelaşi timp să construim perspectivele unei economii sănătoase, bazate pe investiţii şi nu pe împrumuturi externe, care va crea premisele şi pentru o redresare socială (locuri de muncă, salarii şi pensii) de durată. Lumea nu stă pe loc şi nu aşteaptă să ne dezmeticim noi. Veţi vedea că Uniunea Europeană îşi va concentra atenţia pe două mari surse de redresare economică şi socială: Dezvoltarea «Verde», durabilă, şi Digitalizarea, noile tehnologii. România are resurse în ambele domenii. Trebuie «să ridicăm nasul din ghidon» şi să vedem ce se întâmplă în jur. Să ne chemăm acasă românii plecaţi în patru zări şi să ne apucăm sănătos de treabă”, mai afirmă Dacian Cioloş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.