Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, şi liderul Pro România, Victor Ponta, se acuză reciproc, după eşecul moţiunii de cenzură. Simonis susţine că Victor Ponta ”a subminat această moţiune de cenzură, a făcut tot ceea ce i-a stat în putinţă pentru a fi respinsă”, în timp ce Ponta consideră că ”liderii PSD au jucat la cacealma”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu am crezut în această moţiune. Am început să am semne de întrebare foarte serioase ieri când am văzut acuzaţii furibunde din partea lui Victor Ponta şi vă mărturisesc că a fost foarte complicat să conving parlamentari din grupul minorităţilor, din neafiliaţi. (...) Din punctul meu de vedere, Victor Ponta a subminat această moţiune de cenzură,  a făcut tot ceea ce i-a stat în putinţă pentru a fi respinsă astăzi. I-a convenit acest joc în care el acuză pe toată lumea, pentru că el  face de ani de zile asta, fără să realizeze nimic în schimb”, a afirmat Alfred Simonis, luni seară, la Digi 24.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor acuză că ”au existat presiuni serioase din partea partidului de guvernământ” pentru a convinge cât mai mulţi parlamentari să nu fie prezenţi la şedinţa plenului programată pentru luni după-amiază.

În replică, Victor Ponta a declarat, la acelaşi post de televiziune, că ”liderii PSD au jucat la cacealma” în ceea ce priveşte moţiunea.

El a susţinut că ”oamenii lui Marcel Ciolacu” au susţinut public că moţiunea urma să nu treacă pentru că parlamentarii Pro România nu ar fi votat moţiunea.

”Oamenii lui, care de trei zile s-au ocupat de un singur lucru: să explice, au plătit bani în presă, să spună cum nu vine Pro România şi de asta nu trece moţiunea. Între timp, însă, nu a vorbit cu absolut nimeni, nu ştiu dacă au vorbit cu cei din PSD, care nu au fost prezenţi, dar nu au vorbit nici cu grupul minorităţilor, care de obicei votează cu cei de la PSD, nu au vorbit nici cu cei de la UDMR, nici cu neafiliaţii”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier l-a criticat la rândul său pe Alfred Simonis, susţinând că singura calitate a acestuia este ”că este foarte apropiat de Marcel Ciolacu”.

”Nu are nicio altă calitate, nici intelectuală, nici politică, decât că e apropiat de domnul Ciolacu”, a afirmat Victor Ponta despre liderul deputaţilor PSD.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.