Deputatul social-democrat, Alfred Simonis, care este şi preşedintele PSD Timiş, a făcut un apel la primarul în funcţie şi candidatul PNL la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, de a se retrage din cursa electorală, ”scutind astfel Timişoara de o dezonoare nemeritată”, având în vedere trimiterea în judecată a dosarului caselor naţionalizate în care Robu este inculpat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnule primar Nicolae Robu, am luat la cunoştinţă, alături de o ţară întreagă, de trimiterea dumneavoastră în judecată de către DNA în dosarul caselor naţionalizate. Vreau să fiu bine înţeles. Punctul dumneavoastră de vedere îmi pare pertinent. Personal, vă consider nevinovat. Si vă doresc ca instanţa să vă găsească nevinovat”, îşi începe scrisoarea, Alfred Simonis.

Social-democratul arată că ”acest scandal aruncă o umbră asupra oraşului”. 

”Pe de altă parte, vă rog să fiţi şi de acord că acest scandal aruncă o umbră asupra oraşului nostru. Timişoara a fost foarte rar protagonista unor asemenea ştiri negative. Timişorenii sunt un reper de moderaţie, de toleranţă, de bun simţ, de hărnicie şi nu merită să fie târâţi în aşa ceva. În plus, în eventualitatea în care veţi câştiga în septembrie, veţi avea o problemă în a vă dedica oraşului, atât timp cât veţi fi angrenat într-un proces în care va trebui să dovediţi că nu sunteţi vinovat”, a mai scris Simonis.

Alfred Simonis îi cere, în încheiere, lui Nicolae Robu să se retragă din cursa electorală.

”De aceea, fac un apel pentru a vă retrage din cursa electorală pentru primar, scutind astfel Timişoara de o dezonoare nemeritată. Sunt convins că puteţi găsi un înlocuitor destoinic, cu şanse reale de victorie în alegeri. Aţi arăta că puneţi interesul oraşului deasupra oricăror alte mize”, a mai scris Simonis.

Judecătorii de la camera preliminară a Tribunalului Timiş au decis, în urmă cu o săptămână, începerea judecării în dosarul vânzărilor ilegale de locuinţe în baza Legii 112/1995 în care au fost deferiţi justiţiei primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, actualul viceprimar Dan Diaconu, dar şi alţi foşti funcţionari din Primăria Timişoara.

Decizia magistraţilor nu este una definitivă, ea putând fiind deja contestată la Curtea de Apel Timişoara.

Din partea PSD, pentru postul de primar al municipiului Timişoara va candida medicul Voichiţa Lăzureanu, fost manager al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.