Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi, despre atacul cibernetic care a afectat spitalele din România, că o parte din spitale şi-au reluat activitatea, nu toate însă, iar o veste bună a venit astăzi, şi anume Bitdefender a oferit o soluţie informatică de protecţie pentru toate spitalele din România, gratuită, pentru cel puţin un an de zile. Ne aflăm într-un prim proces de informatizare a sistemului de sănătate, a mai spus Rafila, precizând că vor lucra pentru creionarea unei legislaţii clare şi a unor norme clare în ceea ce priveşte protecţia datelor medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Rafila  a declarat la Prima News despre atacul cibernetic, că prin atac a fost blocată activitatea de transmitere a datelor şi su fost deconectate mai multe spitale pentru ca aceste consecinţe ale ataculuisă nu se extindă şi eventualele scurgeri de date să fie cât mai puţine.  

Ministrul a precizat că o parte din spitale şi-au reluat activitate, nu toate însă.

”O veste bună, Bitdefender a oferit o soluţie informatică de protecţie pentru toate spitalele din România, - gratuită, pentru cel puţin un an de zile”, a anunţat ministrul Rafila.

El a menţionat că vor lucra cu DNSC şi cu alte instituţii pentru creionarea unei legislaţii clare şi a unor norme clare în ceea ce priveşte protecţia datelor medicale.

”Ne aflăm într-un prim proces de informatizare a sistemului de sănătate, care nu înseamnă doar spitale ci şi minister, direcţiile de sănătate publică şi trebuie integrate toate aceste sisteme”, a mai arătat ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.