Deputatul Alexandru Muraru a fost desemnat de către conducerea PNL să facă parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Muraru susţine, într-un comunicat de presă transmis de PNL Iaşi, că ”este esenţial ca prin acest control civil exercitat asupra SRI de către Parlament să crească gradul de încredere al românilor în această instituţie fundamentală pentru orice democraţie”.
 
”SRI trebuie să fie ferit de orice fel imixtiune politică şi mă bucur că în ultimii ani putem spune că acest serviciu de intelligence este deconectat de la influenţele politicului. Reformele din ultimii ani au atras încrederea sporită a partenerilor euro-atlantici. Este esenţial ca aceste reforme să continue! SRI este fundamental pentru siguranţa cetăţeanului român. Voi lucra îndeaproape cu ceilalţi colegi din comisie şi cu specialiştii pentru că România este una dintre puţinele ţări care încă nu are o lege a securităţii cibernetice. Mai mult, este nevoie de noi instrumente legale ce ar permite adaptarea capabilităţii serviciului la evoluţiile tehnologice. Totodată, voi sprijini îndeaproape, prin expertiza mea, prioritatea PNL pentru un nou pachet de legi ale securităţii naţionale", a spus Alexandru Muraru, deputat PNL.
 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.