Marian Munteanu a declarat, marţi, în şedinţa Biroului Politic al PNL, că mulţumeşte conducerii liberale pentru încrederea pe care i-a acordat-o prin nominalizarea în cursa pentru Primăria Capitalei, el arătând că este un act de curaj şi responsabilitate, şi un parteneriat solid cu societatea civilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întotdeauna am respectat PNL, un mare partid din istoria ţării noastre, şi văd în această posiblitate o deschidere nemaiîntâlnită în istoria politică recentă, faţă de societatea civilă. Văd un început al unui partaneriat solid între un partid, poate vor veni şi altele alături de PNL şi organizaţiile societăţii civile, care să ducă la o primenire reală a vieţii publice”, a declarat Marian Munteanu.

El a precizat că este ”un act de curaj şi de responsabilitate”, şi a mulţumit conducerii PNL pentru încrederea pe care i-a acordat-o prin această candidatură şi pentru a duce acest mesaj mai departe.

Marian Munteanu a spus că este ”profund legat de bucureşteni” şi de Capitală.

”Poate cele mai tulburătoare momente din viaţa mea le-am trăit în acest oraş, alături de bucureşteni. Doresc să ajut, atât cât îmi stă în puteri, pentru a găsi o soluţie de a stopa revirimentul periculos al societăţii noastre către eventuale zone ale trecutului”, a afirmat Munteanu.

El a adăugat că are toată disponibilitatea pentru a găsi cea mai potrivită formulă ca societatea civilă activă, oameni care doresc binele Bucureştiului, să poată fi reprezentaţi în acest context.

Munteanu a mai spus că liderii politici trebuie să găsească cele mai bune soluţii pentru deschiderea acestui parteneriat cu societatea civilă în formule care să ducă la reprezentarea cât mai bună a intereselor bucureştenilor şi cetăţenilor României.

”Vă mulţumesc şi Doamne ajută!”, a spus în final Marian Munteanu.

Comisia de unificare a PNL a decis să-l propună pe fostul lider al Ligii Studenţilor în 1989-1991, Marian Munteanu, drept candidat susţinut de partid pentru postul de primar general, propunerea urmând să fie validată de către Biroul Politic Naţional.

Marian Munteanu (53 de ani) a participat activ la Revoluţia din 1989 şi a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism pe care l-a condus până în 1991, când şi-a terminat studiile. A fost lideril cel mai proeminent al manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor brutală în iunie 1990. 

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze. 

Pe plan politic, Munteanu a intenţionat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2000, cu sprijinul Alianţei Naţionale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR şi Partidul Naţional Român, o formaţiune înfiinţată de către fostul director al SRI, Virgi Măgureanu, însă s-a despărţit la scurtă vreme de această formaţiune.

În urmă cu trei luni, Florin Zamfirescu, Marian Munteanu şi Florin Colceag au înfiinţat Grupul Pentru România (GPR). ”Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de ţară pentru România care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate a românilor asupra ţării lor şi să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti. Au fost prezenţi Cezar Avramuţă, Virgil Bălăceanu, Constantin Cojocaru, Florin Colceag, Dinu Criste, Avram Fiţiu, Ion Puşcaşu şi Florin Zamfirescu. Şi-au exprimat disponibilitatea de a participa şi Dinu Giurescu, Ilie Bădescu, Dan Puric'", declara atunci Florin Zamfirescu. Potrivit acestuia, scopul grupului este ”salvarea României”.

                                                                                       

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.