Premierul Ludovic Orban a declarat că procesul electoral se derulează în condiţii foarte bune, până în prezent fiind semnalate doar incidente minore, nesemnificative, atât în ţară, dar şi în diaspora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Procesul electoral se derulează în condiţii foarte bune. Avem semnalate doar incidente minore, nesemnificative atât la votul exprimat în ţară, cât mai ales în diasporă unde procesul este fluid, unde practic toate birourile electorale ale secţiilor de votare sunt funcţionale, unde nu avem semnalările legate de niciun fel de obstrucţie, ci dimpotrivă o fluidizare foarte bună a procesului electoral ceea ce înseamnă că modificările legislative făcute sunt modificări care în sfârşit au permis românilor din diasporă să îşi exercite dreptul de vot în cele mai bune condiţii”, a declarat, duminică, Ludovic Orban.

El s-a referit şi la prezenţa foarte bună la vot în diaspora. 

“Este o prezenţă bună, cred că va fi cea mai mare prezenţă din istoria primului tur al alegerilor prezidenţiale ceea ce arată că îmbunătăţirea condiţiilor de exercitare a dreptului de vot permite mai multor români să voteze şi sunt convins că şi în continuare la alegeri numărul românilor din diasporă care îşi vor exercita dreptul de vot va creşte”, a spus premierul.

Întrebat dacă această cifră poate depăşi 500.000 de votanţi, Orban a răspuns: “După cum evoluează votul este posibil”.

Premierul a menţionat că de la acest prim tur al alegerilor prezidenţiale aşteaptă ca românii să vină la vot într-un număr cât mai mare.

“Românii să vină la vot în număr mare, să îşi exprime voinţa şi să consfinţească de fapt un adevăr cunoscut pe care nu aş vrea să-l exprim acum, dar pot să-l traduc aşa, că România se îndreaptă într-o direcţie normală”, a mai spus Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.