Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, după ce a votat la alegerile parlamentare, că avem şansa istorică de a alege un Parlament mai bun, care realmente se ocupă de problemele românilor şi că e important să mergem la vot. ”Dragi români, vă rog, mergeţi la vot!”, a transmis preşedintele. Premierul Ludovic Orban a afirmat că e o zi decisivă pentru evoluţia ulterioră a României, precizţnd că a votat pentru dezvoltarea României, pentru o României dinamică, modernă, încrezătoare în forţele sale, care să fie respectată la nivel internaţional. el a îndemnat oamenii să meargă la vot. Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că a votat pentru ca românii să îşi ia viaţa înapoi şi împotriva incompetenţei şi indolenţei. Liderul PLUS Dacian Cioloş afirmă că a votat pentru oameni noi în politică, pentru ”oameni care nu îşi doresc hoţia sub nicio formă a ei”. Prim-vicepreşedntele PSD Gabriela Firea a votat duminică, la alegerile parlamentare, afirmând că a votat cu gândul la o majoritate parlamentară care să poată aduce românilor o formulă guvernamentală cu specialişti, cu oameni competenţi şi cu gândul că noul parlament va impune Guvernului să respecte legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte pensiile şi alocaţiile pentru copii. Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a declarat duminică, după ce a votat la alegerile parlamentare, că a votat pentru o lume mai bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Alegeri parlamentare 2020 – Vasile Dîncu: Una din bătăliile noastre în această campanie a fost şi bătălia pentru a afirma încă o dată dreptul social-democraţiei de a exista în spaţiul politic
CITEȘTE ȘI Alegeri parlamentare 2020 – Tăriceanu: Am votat cu gândul că democraţia noastră este pândită de un mare pericol şi anume acumularea puterii în mâna unui singur om
CITEȘTE ȘI Alegeri parlamentare 2020 – Traian Băsescu: Am dat un vot pentru dreapta. Am votat PMP
Alegeri parlamentare 2020 - Sorin Grindeanu: Am votat pentru schimbare, am votat cu gandul că votul fiecarui român poate salva România
CITEȘTE ȘI Alegeri parlamentare 2020 - Sorin Grindeanu: Am votat pentru schimbare, am votat cu gandul că votul fiecarui român poate salva România
CITEȘTE ȘI Alegeri parlamentare 2020 - Raluca Turcan: Am votat pentru o Românie europeană şi pentru o Românie dezvoltată

Iohannis: E important să mergem la vot

 

”O zi extrem de importantă astăzi, avem şansa chiar istorică de a alege un Parlament mai bun, un Parlament care realmente se ocupă de problemele românilor şi un Parlament care face legi bune pentru România. Este extrem de important să mergem la vot, alegerile nu se câştigă în sondaje, alegerile se câştigă la urne şi este între timp foarte clar, fiecare vot contează. Dragi români, astăzi este foarte important, vă rog mergeţi la vot!”, a transmis preşedintele.

Orban: Am votat pentru reforme substanţiale, pentru o orientare euro-atlantică clară a României

Orban a precizat că astăzi e o zi decisivă pentru evoluţia ulterioră a României, când românii au puterea să decidă în ce direcţie se va îndrepta România.

”Am votat pentru dezvoltarea României, pentru o României dinamică, modernă, încrezătoare în forţele sale, care să fie respectată la nivel internaţional. Am votat pentru reforme substanţiale, pentru o orientare euro-atlantică clară a României, pentru un plan de dezvoltare care să permită saltul pe care România îl merită”, a declarat premierul.

El a dat asigurări că nu există risc de contaminare dacă regulile sanitare sunt respectate.

”Îi asigur pe români că măsurile de protecţie sanitară care au fost instituite sunt respectate şi că nu există risc de contaminare dacă aceste reguli sunt respectate. Ca atare, nu vă luaţi după cei care vă spun că e periculos să mergeţi la vot. Mergeţi cu încredere la vot şi folosiţi-vă puterea pe care o aveţi, nu se întâmplă în fiecare zi, se întâmplă o dată la patru ani, puneţi-vă pecetea pe soarta României pe următorii patru ani de zile!”, le-a transmis Orban alegătorilor.

Ciolacu: Am votat pentru ca românii să îşi ia viaţa înapoi şi împotriva incompetenţei şi indolenţei

”Am votat pentru ca românii să îşi ia viaţa înapoi, am votat astăzi pentru ca de mâine România să aibă un plan concret şi specialişti capabili pentru gestionarea pandemiei şi a crizei eonomice. Am votat pentru cei care au nevoie de pensii, de alocaţii, de şcoli deschise, dar am votat şi împotriva incompetenţei şi indolenţei, am votat pentru producătorii români, pentru firmele româneşti şi îndemn pe toţi românii să vină astăzi la vot, este un vot crucial pentru următorii patru ani”, a afirmat Ciolacu.

Cioloş: Am votat pentru ”oameni care nu îşi doresc hoţia sub nicio formă a ei”

”Am votat pentru oameni noi în politică, oameni care nu îşi doresc hoţia sub nicio formă a ei, oameni care merg în Parlamentul României să construiască şi nu pentru privilegii, privilegii care de altfel trebuie date deoparte pentru că e momentul să apropiem Parlamentul României de societatea românească şi împreună să facem schimbările pe care le dorim. Asta e viziunea pentru care am votat şi pentru astfel de oameni am votat, care şi-au lăsat joburile, care au deja un rost în viaţă, dar se duc în Parlament să construiască pentru oameni şi sper cât mai mulţi români astăzi să profite de această oportunitate pentru a da sansa României pentru următorii patru ani să se reconstruiască.

În opinia sa, după această pandemie va trebui ”să reconstruim în România şi atunci e important să reconstruim pe baze sănătoase, să reconstruim cu oamenii oneşti şi cu oameni competenţi, să punem politica la locul ei să lucreze pentru oameni şi nu să împânzească toată administraţia publică şi să dirijeze avuţia naţională în alte direcţii”.

Vela: Am votat pentru o lume mai bună

”Am votat pentru o lume mai bună”, a afirmat Vela, care a votat la o secţie din Caransebeş.

Firea:  Am votat cu gândul că noul parlament va impune Guvernului să respecte legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte pensiile şi alocaţiile

”Am votat cu gândul la o majoritate parlamentară care să poată aduce românilor o formulă guvernamentală cu specialişti, cu oameni competenţi, care să gestioneze mult mai performant criza sanitară, care să aibă soluţii pentru toţi românii, care să înceapă să testeze extins populaţia în vederea limitării răspândirii coronavirusului. (...) Am votat cu gândul că noul parlament va impune Guvernului să respecte legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte pensiile şi alocaţiile pentru copii. Am votat cu gândul la bucureştenii mei dragi”, a afirmat fostul primar al Capitalei.

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică, începând cu ora 7:00, în cele 18.802 de secţii de votare organizate în ţară pentru alegerile parlamentare, procesul de votare urmând să se încheie la ora 21:00. În străinătate votul a început deja de vineri, de la ora 20:00 ora României, desfăşurându-se pe durata a două zile. Românii sunt chemaţi la urne pentru a alege 136 de senatori şi 329 de deputaţi, poziţii la care aspiră 7.136 de candidaţi - 4.659 la Camera Deputaţilor şi 2.477 la Senat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.