PSD a câştigat, în urma scrutinului de duminică, preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman, funcţie care va fi deţinută de către Adrian Gâdea, fost preşedinte al instituţiei, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării în perioada în care Liviu Dragnea conducea PSD şi inculpat în dosarul Belina. Tot la Teleorman, social-democraţii şi-au adjudecat primăria municipiilor Alexandria şi Turnu Măgurele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a obţinut al patrulea mandat la primărie, el fiind ales cu 50,5% din voturi. Drăguşin a declarat unei televiziuni din Olanda convingerea sa conform căreia ”corupţia nu poate să dispară; cât timp vor fi bani, cât vor circula bani pe pământul ăsta va fi corupţie”

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Veronica Valentina Mitran Piticu, a candidat din partea PNL pentru Primăria Alexandria şi a obţinut 29,2% din voturi,  iar pe locul al treilea în cursa pentru Primărie, la mare distanţă, s-a clasat un independent, Dan George Dobre, care a avut 5,73% din voturi.

Primăria municipiului Turnu Măgurele a fost adjudecată tot de PSD, al cărui candidat, Dănuţ Cuclea, a obţinut cu 291 de voturi mai mult decât candidatul liberal Claudiu Daniel Crăcea.

PSD a câştigat cu aproape 44% şi primăria Videle, unde edil a fost ales Nicolae Bădănoiu. În urmă cu un an, Bădănoiu intra în conflict cu conducerea PSD, asigurată la acel moment de Viorica Dăncilă, după ce edilul a decis să nu permită montarea unor afişe electorale ale candidatului PSD pentru preşedinţia României în absenţa aprobărilor legale în acest sens.

În septembrie 2019 prefectul de Teleorman a semnat încetarea înainte de termen a mandatului lui Bădănoiu, atribuţiile sale fiind preluate de către viceprimarul oraşului. Ulterior, edilul a obţinut mai întâi suspendarea ordinului prefectului, după care a câştigat în instanţă repunerea în funcţie două luni mai târziu, în decembrie, 2019.Nicolae Bădănoiu începe, astfel, al treilea mandat la Primăria Videle.

La Consiliul Judeţean Teleorman PSD a câştigat alegerile din 27 septebrie. Adrian Ionuţ Gâdea, care a mai deţinut această funcţie între 2013 şi luna ianuarie a anului 2017, un apropiat al lui Liviu Dragnea şi inculpat în dosarul Belina a fost votat de 71.187 dintre alegători în timp ce contracandidatul cel mai puternic al acestuia, senatorul liberal Euge Pârvulescu, a primit 67.757 de voturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.