Primarul în funcţie al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, membru Pro România, care a fost ales în 2012 şi reales în 2016, a pierdut alegerile pentru al treilea mandat de edil. El a fost învins de candidatul PNL Adrian Valentin Anghelescu, pe locul al doilea clasându-se candidatul PSD Marian Măroiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Municipiul Giurgiu, considerat fief al PSD, a fost câştigat, în urma scrutinului de duminică, de către candidatul PNL Adrian Valentin Anghelescu. Acesta a obţinut, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, 8.307 din totalul de 19.530 de voturi valabil exprimate la nivelul secţiilor din municipiu, reprezentând 42.5%. 

Candidatul clasat pe locul al doilea pentru Primăria Giurgiu, social-democratul Maria Măroiu, a obţinut 26,9% din voturi în timp ce primarul în funcţie, Nicolae Barbu a vot votat de către 22,09% dintre giurgiuveni.

Nicolae Barbu a fost consilier municipal din partea PSD în mandatul 2008- 2012, iar între 2012-2016 şi 2016-2020 a fost primar al municipiului Giurgiu din partea PSD. Din luna iulie a acestui an edilul a anunţat că susţine PRO România iar la alegerile din 27 septembrie a candidat pentru al treilea mandat de primar sub sigla acestui partid.

Şi în Consiliul Local Giurgiu PNL a obţinut cele mai mute mandate, adjudecându-şi 9 dintre cele 21 de locuri. PSD a obţinut 7 mandate în Consiliul Local Giurgiu, Pro România va avea 4 consilieri în viitorul mandat în timp ce ALDE va fi reprezentată de un ales local la nivelul municipiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.