Doi foşti primari s-au numărat printre candidaţii pentru Primăria Ploieşti la scrutinul local din 27 septembrie, iar titularul mandatului 2008-2012, Andrei Volosevici (PNL, fost ALDE), l-a învins cu un scor de 16 ori mai mare pe fostul edil dintre 2000-2008, Emil Calotă (ALDE fost PSD). Candidatul unui partid care activează pe plan local, clasat pe locul 4, iar formaţiunea sa politică va avea doi consilieri locali la Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În municipiul Ploieşti, dintre cei aproape 190.000 de alegători înscrişi pe listele electorale doar o treime s-au prezentat la vot duminică, 27 septembrie.

Conform datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, primar al municipiului Ploieşti a fost ales Andrei Liviu Volosevici, fost primar din partea PDL, între 2008 şi 2012, fost membru ALDE, în prezent membru PNL. Volosevici a avut un scor electoral de aproape 16 ori mai mare decât următorul clasat, candidatul Pro România susţinut şi PSD şi PPU Cristian Ganea, care tocmai încheie un mandat de viceprimar al oraşului.

Al doilea fost primar în cursa electorală pentru Primăria Ploieşti, Emil Calotă, a fost candidat din partea ALDE, după ce a condus oraşul timp de două mandate consecutive, începând cu anul 2000, din partea PSD.

Calotă, care a mers pe sloganul ”Experienţă dovedită” a obţinut doar 2.218 voturi, de 16 ori mai puţin decât câştigătorul alegerilor şi s-a clasat, astfel, pe locul cinci din opt candidaţi.

Surpriza alegerilor locale la Ploieşti a fost clasarea pe locul al patrulea a unui candidat tânăr, nou intrat în politică, reprezentând un partid care activează doar pe plan local. Astfel, candidatul partidului Prahova în Acţiune, Răzvan Toma Stănciulescu, a reuşit să obţină 2.958 de voturi,  reprezentând 4,78% din voturi, dar partidul său a obţinut două mandate în Consiliul Local Ploieşti.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.