Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a respins rambursarea către PSD a sumei cheltuite de partid în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, 3,38 milioane de lei, pe motiv că persoana împuternicită nu a prezentat semnătura preşedintelui de la acel moment al partidului. Ulterior, PSD a remediat situaţia, dar după ce termenul legal a expirat, a declarat, miercuri seară, preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele AEP, Constiantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că Autoritatea Electorală Permanentă nu va rambursa către PSD suma cheltuită în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, întrucât semnătura celui care a solicitat rambursarea nu a fost însoţită şi de un mandat din partea preşedintelui formaţiunii politice.

Potrivit lui Buică este vorba despre 3,38 milioane de lei, iar banii nu pot fi rambusaţi din cauză că cei care au semnat documentele nu au prezentat, la acel moment şi nici în termenul legal, o împuternicire din partea preşedintelui partidului. 

„Exista o semnătură care nu era susţinută de un mandat al preşedintelui în funcţie. Deşi aceste documente au fost depuse ulterior deciziei de nerambursare, noi, ca autoritate, la acest moment nu mai putem face absolut nimic, deoarece toate documentele au intrat în circuitul civil, potrivit legii noi nu mai pute anula decizia”, a declarat Constantin-Florin MItuleţu-Buică. 

Mituleţu-Buică a arătat că nu a existat un document „din care să reiasă clar împuternicirea, că domul Drăghici avea reprezentarea legală din partea preşedintelui în funcţie”, astfel încât să se poată acorda rambursarea. 

Preşedintele AEP a precizat că autoritatea s-a adresat de trei ori PSD, dar partidul nu a răspuns, iar termenul legal de 60 de zile în care partidul ar fi putut răspunde a expirat.

Florin Mituleţu-Buică a adăugat că PSD se poate adresa instanţei de judecată care poate admite sau respinge rambursarea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.