Alianţa pentru Unirea Românilor analizează depunerea unei plângeri penale pe numele ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, pentru măsluirea datelor oficiale, a anunţat marţi deputatul AUR Adrian Axinia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul AUR Adrian Axinia atrage atenţia că România s-ar putea confrunta în acest an cu o situaţie economică fără precedent, din cauza măsurilor luate de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

„Este o nebunie ce vedem în momentul de faţă. Practic, cu banii împrumutaţi, Guvernul încearcă să creeze imagiena că economia este pe linia de plutire. Există riscuri majore pentru acest an- există riscul să nu avem bani pentru recalcularea pensiilor din septembrie, este posibiul să nu avem bani pentru cofinanţările din PNRR şi cel mai grav este că ne putem trezi cu FMI pe cap în 2025, să ne întroarcem la austeritatea băsistă. Îi bănuim pe Ciolacu şi pe Boloş că încearcă să încurajze fenomenul inflaţionist pentru a spori astfel încasările bugetare”, a declarat deputatul AUR, Adrian Axinia, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la partid.

Alianţa pentru Unirea Românilor analizează depunerea unei plângeri penale pe numele ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, pentru măsluirea datelor oficiale.

”Marcel Boloş a raportat în 2023 că anul s-a încheiat cu defict de 5,68% din PIB, sunt date oficiale de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Comisia Europeană susţine că deficitul a fost de 6,6%. Această furnizare de informaţii false încalcă legea răspunderii ministeriale şi ar trebui să îi atragă domnului Marcel Boloş o chemare la Parchetul General pentru a fi anchetat, având în vedere că i-a minţit pe români şi pe instituţiile naţionale şi internaţionale. Dacă Parchetul nu se va autosesiza, atunci anunţăm că avocaţii noştri lucrează la o plângere. Avem de unde alege infracţiunile- fie că se numeşte fals în acte publice, delapidare sau abuz în serviciu. Avem o temere că în ritmul actual trecem de un deficit de 10%, sunt date pe care nu le-am mai văzut de pe vremea lui Văcăroiu”, a subliniat Adrian Axinia.

La rândul lui, Marius Lulea a atras atenţia că Guvernul României a împrumutat fiecare român cu 25.000 de euro.

„În 2023 datoria publică externă a României a crescut cu 25 de miliarde de euro. Pentru ca românii să înţeleagă mai bine, cu 25 de miliarde se puteau construi într-un singur an 250 de spitale judeţene complet echipate sau 1000 de kilometri de autostradă.

”Premierul Marcel Ciolacu se laudă că a crescut PIB-ul ţării, atunci când te împrumuţi normal că ai bani de cheltuit şi apare PIB-ul mai mare. În realitate, această creştere e păguboasă pentru români. Dacă azi un român se împrumută la bancă azi va trăi mai bine, dar după, timp de 30 de ani va munci pentru a plăti datoria. În momentul de faţă datortia externă a ţării a ajuns la 170 miliarde de euro, iar în 2025 probabil că vom depăşi 200 de miliarde de euro. În România sunt şapte milioane de români care muncesc, dacă împărţim această datorie vom constata că fiecare dintre românii care lucrează aici datorează 25.000 de euro. Iar ministrul Boloş nu este străin de toate aceste lucruri. Trebuie să reducem numărul de instituţii, de primării, trebuie să reducem numprul imrpesionant al aparatului birocratic care sufocă statul român cu 300 de mii de persoane, doar aşa vom avea bani de investiţii”, a declarat Marius Lulea, în cadrul conferinţei de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.