Adrian Axinia, deputat AUR, afirmă luni că creşterea salariului minim pe economie la 3.700 de lei este o măsură prin care Guvernul PSD – PNL vrea să mai smulgă 157 de lei de la fiecare angajat român care are salariul minim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Creşterea salariului minim pe economie la 3.700 de lei este o măsură prin care Guvernul PSD – PNL vrea să mai smulgă 157 de lei de la fiecare angajat român care are salariul minim. Sunt aproape 1,5 milioane de români în această situaţie. Deci, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să mai obţină aproape 50 de milioane de euro lunar. Aşa este corect de tradus această tentativă de PR a PSD şi PNL care încearcă să-i convingă pe români că nu mai pot de dragul lor”, afirmă Adrian Axinia într-un comunicat. 

Potrivit deputatului AUR, ”asistăm chiar în aceste momente la umilirea poporului român”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Ciucă şi Ciolacu, alături de ministrul Austerităţii, Marcel Boloş, se ceartă pe majorarea salariului minim pe economie. Totul după ce Marcel Ciolacu, disperat fiind, a anunţat majorarea de la 1 iulie, în speranţa că va mai aduna câteva voturi. Liberalii, disperaţi şi ei să nu piardă votul micilor antrprenori, îl acuză pe premier că decizia nu a fost discutată în coaliţie. Ce înseamnă de fapt această majorare populistă a salariului minim cu 400 de lei brut, făcută pe grabă în campanie electorală? După impozitare, românii vor primi în plus la salariu, de fapt, doar 242 de lei. Asta dacă se păstrează acea deducere de 200 de lei”, arată parlamentarul. 

Axinia subliniază că ”majorarea din pix a factorului de producţie, respectiv preţul muncii, va genera scumpirea produsului final. Cu alte cuvinte, românii vor plăti mai mult pentru mâncare şi servicii”. 

”De altfel, obiectivul Guvernului nu este să crească puterea de cumpărare şi veniturile românilor. Obiectivul Guvernului, implicit şi al premierului Marcel Ciolacu, e să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat prin taxare. După această majorare populistă urmează însă şi decontul. De la 1 ianuarie 2025, va începe apocalipsa economică pentru românii care muncesc. PNL şi PSD au anunţat deja noi taxe pentru români, dar şi eliminarea scutirii de taxe pentru cei 200 de lei. Cu alte cuvinte, peste 1,5 milioane de români vor avea salariile tăiate, pentru că vor trebui să plătească impozit pe întreg salariul”, arată Adrian Axinia. 

”Vă întrebaţi care este soluţia? Aplicarea celor două propuneri ale AUR: scăderea taxării muncii de la 45% la 25% şi creşterea salariului minim brut pe economie la 5.000 de lei. Rezultatul ar fi că salariul minim în mână ar ajunge la 3.750 de lei. Pe 9 iunie, votaţi Alianţa pentru Unirea Românilor! Haideţi să-i trimitem acasă pe aceşti trădători de la PSD şi PNL care vor să vă cumpere tot cu banii dumneavoastră!”, mai scrie deputatul AUR în comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.