Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană va participa, săptămâna viitoare la Iaşi, la o dezbatere iniţiată de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, tema fiind „Securitate economică şi inovare pe flancul estic al NATO şi UE”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Evenimentul va avea loc vineri, 17 noiembrie, la Palatul Culturii din Iaşi.
„Acest eveniment aduce în prim-plan subiecte de importanţă crucială şi de mare actualitate şi va oferi o platformă de discuţie şi schimb de idei cu secretarul general adjunct al NATO. Vom aborda subiecte din sfera securităţii economice în contextul actual, inovare şi tehnologie, despre parteneriate şi colaborare regională, perspective, dar şi despre rolul şi poziţionarea Iaşului în context regional”, a declarat duminică Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.
Potrivit organizatorilor, în cadrul dezbaterii de la Iaşi vor fi căutate răspunsuri la mai multe întrebări, printre care:
- Cum pot NATO şi UE să contribuie la consolidarea securităţii economice în regiunea noastră?
- Cum pot inovaţiile tehnologice să susţină securitatea economică şi stabilitatea pe Flancul Estic?
- Cum pot statele membre ale NATO şi UE să colaboreze mai eficient pentru a aborda provocările comune legate de securitatea economică?
- Care sunt paşii următori şi strategiile necesare pentru a asigura o securitate economică durabilă şi inovare pe Flancul Estic?
- Potenţialul şi asumarea rolului de hub regional al Iaşului în relaţia cu Republica Moldova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.