Principalii candidaţi la Primăria Capitalei au profitat, sâmbătă, de vremea frumoasă şi de faptul că numeroşi bucureşteni au ieşit din case, politicienii mergând printre oameni, în acţiuni cu iz electoral. Primarul în funcţie Nicuşor Dan s-a aflat în parcul Circului, la un târg de adopţii de câini, unde s-a şi adresat unui patruped, întrebându-l „Salut, vrei să te duci într-o familie? Ia spune!”. Candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, a mers în parc, însoţit de echipe de la cele două partide care îl susţin, i-a criticat pe Nicuşor Dan şi Clotilde Armand şi a anunţat ”ofensiva verde”, iar Cristian Popescu Piedone a ieşit la strâns de semnături, însoţit de un tânăr care purta o icoană a Sfântului Gheorghe. Candidatul a folosit-o pentru a jura în faţa alegătorilor că nu îi va deamăgi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan şi-a făcut apariţia în Parcul Circului unde Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a organizat un târg de adopţii. 
 
 

 
„Este primul târg de adopţii pe care-l facem în aer liber anul acesta, vă aşteptăm aici, până la ora 16:00. Toţi câinii pe care îi avem aici şi pe care îi avem în adăposturi sunt luaţi de pe străzile Bucureştiului, sunt deparazitaţi. Sunt vaccinaţi. În trei ani am reuşit să dăm spre adopţie 5000 de câini”, a transmis Nicuşor Dan sâmbătă, într-un mesaj video pe Facebook.
El a mers apoi la câteva dintre animalele duse în parc pentru a fi adoptate. 
„Salut, vrei să te duci într-o familie? Ia spune!”, s-a adresat edilul unui câine. 
 
 
 
Cătălin Cîrstoiu a mers tot în parc, însoţit de echipe de la PSD şi PNL de la sectorul 1.
Acţiunea a avut loc  în parcul Bazilescu, ţinta criticilor candidatului PSD-PNL fiind primarul Clotilde Armand, despre care spune că  „stă izolată în biroul său, ca şi Nicuşor Dan, şi nu ştie să comunice deschis cu oamenii”.   
„Locuitorii din sectorul 1 sunt nemulţumiţi de poluarea tot mai agresivă şi de lipsa de soluţii – atât a primarului de sector, cât şi la nivelul Primăriei Capitalei. Fiindcă şi Nicuşor Dan a eşuat total, a arătat că nu ştie cum să abordeze această problemă vitală a oraşului! Faptul că dl Drulă de la USR şi aliaţii lui de dreapta le propun în continuare bucureştenilor parteneriatul Clotilde Armand - Nicuşor Dan înseamnă ca le spun cu cinism să înghită şi mai multă poluare încă patru ani!”, a scris Cîrstoiu pe Facebook.  
 
 
Medicul promite că alături de echipa PSD-PNL demarează “ofensiva verde” în sectorul 1 şi în întreaga Capitală. 
 
 
Cristian Popescu Piedone a ieşit, alături de echipa sa de la PU-SL, la strâns de semnături. Candidatul a avut la el „măsuţă roz” şi a completat el însuşi listele cu susţinători. În tot acest timp, la dreapta sa a stat un tânăr care purta icoana Sfântului Gheorghe.
 
 
 
„Cum a scăpat Sfântul Gheorghe de balaur, aşa VOM scăpa şi NOI, Bucureştiul, de balaurii politici! Cu şoşonii mei cei roşii, să nu mă deoache invidioşii, iau oraşul la pas, să-i ascult pulsul, vocea şi necazul!”, scris Pideone, pe Facebook. 
Pe teren, el a jurat pe icoană că nu îi va dezamăgi pe alegători,

„Să nu-mi călcaţi pe adidaşii roşii, da vă rog eu, ca să nu mă deoache lumea! (...) Voi sunteţi puterea mea! Doamne ajută, vă mulţumesc oameni buni! Nu o să vă dezamăgesc! (...) Energia voastră, puterea voastră mă face să fiu cine sunt astăzi. Jur pe icoană că nu am s vă dezamăgesc!”, a spus candidatul.
Piedone a împărţit o ciocolată cu un alegător: „Dă ţigara aia jos din gură, am muşcat eu jumate, ia şi tu jumate!”.
 
Candidatul a participat la transmisii live numindu-l „fratele” său pe un bărbat pe care atunci îl  vedea prima dată. 
El a promis că primul proiect pe care îl va finaliza, dacă va fi ales primar, va fi Prelungirea Ghencea. A sărutat mâinile doamnelor, a dat autografe, a făcut fotografii cu susţinătorii, a primit ciocolată şi gogoşi din care a oferit celor care l-au abordat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.