Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a amintit, în discursul ţinut în faţa Parlamentului României, de regimul lui Nicolae Ceauşescu, arătând că "poporul român s-a ridicat şi s-a apărat doborând un regim care era inadecvat, pentru că era singura cale". "Stimate popor român, împreună trebuie să oprim aceşti oameni inadecvaţi care s-au obişnuit să nu fie pedepsiţi, că li se permite orice", a adăugat el. Zelenski s-a declarat convins că "România va susţine tot ce trebuie pentru a impune dreptatea" şi că va participa la refacerea Ucrainei după război.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Zelenski a făcut trimitere, în discursul său, la căderea regimului comunist din România, făcând trimitere la Nicolae Ceauşescu, cel care ducea România către "izolare de întreaga lume şi de tot ce înseamnă progres".
 
"Poporul român s-a ridicat şi s-a apărat doborând un regim care era inadecvat, pentru că era singura cale”, a spus preşedintele ucrainean, care a făcut comparaţia între România de dinainte de 1989 şi situaţia în care Rusia se află acum. 
 
"Stimate popor român, împreună trebuie să oprim aceşti oameni inadecvaţi care s-au obişnuit să nu fie pedepsiţi, că li se permite orice. (...) Ucraina nu este ultima ţintă a agresiunii ruseşti, ocupanţii ruşi vor că treacă de Mikolaev ca să ocupe Odesa, iar de la Odesa urmează Moldova. (...) Este fundamental să apărăm independenţa Moldovei, iar asta înseamnă securitatea în întreaga regiune a Dunării, în prezent pe teritoriul Ucrainei se decide soarta întregii Europe de est şi a Mării Negre", a declarat el.
 
El a cerut ca România să închisă porturile şi să oprească tranzitul navelor către Rusia, să înceteze importurile din Rusia, indiferent de tipul de produs. 
 
Zelenski a cerut ca fiecare să facă tot ce poate face pentru ca militarii ruşi să răspundă pentru infracţiunile comise pe teritoriul ucrainean.
 
"Sunt convins că România va susţine tot ce trebuie pentru a impune dreptatea, sunt convins că România şi firmele româneşti vor participa la programele de refacere a Ucrainei de după război”, a adăugat preşedintele Volodimir Zelenski, mulţumind poporului român pentru ajutorul dat refugiaţilor care se află în România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.