Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă că a fost invitat să vorbească la Summitul NATO de la Madrid şi la reuniunea G7. De asemenea, el afirmă că a avut discuţii importante cu lideri politici pentru susţinerea candidaturii Ucrainei la aderarea la Uniunea Europeană. ”Răspunsul la candidatura noastră va fi răspunsul Uniunii Europene nu doar la Ucraina, ci şi la ea însăşi - viitorul Uniunii Europene”, afirmă Zelenski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost invitat să iau cuvântul la Summitul NATO de la Madrid, precum şi la reuniunea G7”, a anunţat Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare. 

Cele două importante reuniuni au loc în ultima parte a lunii iunie.  

Zelenski a anunţat şi că a discutat cu Boris Johnson: ”Subiectele cheie au fost sprijinul în domeniul apărării şi coordonarea paşilor în ajunul reuniunilor importante din iunie”. 

În plus, liderul de la Kiev a vorbit din nou şi cu Joe Biden despre noul pachet de sprijin anunţat de americani. 

”Sunt recunoscător pentru acest sprijin, care este deosebit de important pentru apărarea noastră în Donbas. De asemenea, sunt recunoscător pentru mobilizarea ajutorului tuturor partenerilor (...) Am discutat, de asemenea, cu preşedintele Biden despre situaţia tactică de pe câmpul de luptă şi despre modalităţile de accelerare a victoriei noastre. Sancţiuni, politică, cooperare economică - ne pregătim pentru noi paşi”, a adăugat Zelenski.  

Acesta a precizat, în plus, că a avut o întâlnire secială cu liderii din Balcanii de Vest. 

”Prim-miniştrii din Muntenegru şi Albania au venit la Kiev, iar prim-ministrul Macedoniei de Nord a fost prezent în format video. Ucraina a primit o decizie semnificativă din partea acestor ţări de a susţine statutul de candidat la aderarea la UE pentru noi - trei ţări au adoptat o astfel de declaraţie comună. De fapt, astăzi suntem mai aproape de acest statut cum nu am fi putut nici măcar visa acum câţiva ani. Ucraina a făcut tot posibilul pentru a obţine o candidatură”, a mai spus Zelenski. 

Potrivit acestuia, ”răspunsul la candidatura noastră va fi răspunsul Uniunii Europene nu doar la Ucraina, ci şi la ea însăşi - viitorul lor, viitorul Uniunii Europene”.  

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.