România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot, a anunţat, joi, la Smârdan, şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciucă a răspuns unei întrebări referitoare la planul de achiziţii al Ministerului Apărării Naţionale în acest an.

El nu a făcut precizări legate de numărul rachetelor care ar urma să fie cumpărate, şi nici nu a oferit alte detalii legate de achiziţie.

"Am trimis recent către ODISI şi sperăm să avem un răspuns cât mai curând pentru bateriile de rachete Patriot şi pentru sistemele HIMARS; au fost deja trimise. În curând, vom lua o decizie şi pentru blindatele opt ori opt cel puţin pentru primele 94, în curând, în acest an", a declarat  secretarul de stat în MApN, Florin Lazăr Vlădică.

La rândul său, şeful Statului Major, generalul Nicoale Ciucă, a afirmat că programele de înzestrare precizate de către secretarul de stat se integrează într-o concepţie integrată de dezvoltare a capabilităţilor armatei române.

"Specific la sistemul Patriot ştiţi că s-a reuşit achiziţia primei escadrile de avioane F16, ca atare nevoia de aranjare pe nivele şi integrat a apărării antiaeriene la nivel naţional impune de la sine demararea unui astfel de program. Ca atare, sistemul Patriot se încadrează în sistemul integrat multi-level de apărare antiaerieană a spaţiului aerian al României. În momentul de faţă, sunt în analiză toate opţiunile în dezvoltarea programului, important e faptul că el va fi demarat în acest an şi în funcţie de negocierile şi nevoile noastre vom avea date şi cifre exacte" a afirmat generalul Nicoale Ciucă.

Generalul Nicolae Ciucă a susţinut conferinţa de presă la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, judeţul Galaţi, unde a avut loc ceremonia de Bun venit pentru primul detaşament rotaţional de militari americani care fac parte din Iniţiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI), precum şi Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului Justice Eagle 17.

De asemenea, a avut loc şi un exerciţiu tactic cu trageri de luptă cu muniţie reală, la care au participat 350 de militari români şi americani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.