Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a purtat vineri după-amiază o discuţie telefonică cu prim-ministrul român şi l-a felicitat cu ocazia învestirii la conducerea Guvernului. De asemenea, premierul moldovean ”i-a dorit mult succes în activitate” lui Sorin Grindeanu, se arată într-un comunicat transmis de agenţia Moldpres.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pavel Filip şi Sorin Grindeanu au discutat despre evoluţia relaţiilor bilaterale, precum şi despre angajamentul luat cu privire la intensificarea în continuare a dialogului politic, a colaborării comercial-economice şi culturale dintre România şi Republica Moldova.

De asemenea, premierul moldovean şi-a exprimat recunoştinţa în timpul apelului telefonic pentru suportul constant pe care România l-a acordat autorităţilor de la Chişinău. Filip a atras atenţia în special asupra susţinerii acordate în vederea ralierii Republicii Moldova la standardele şi valorile europene, precum şi la implementarea agendei de asociere cu UE.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Acesta a mulţumit şi pentru sprijinul acordat în realizarea proiectelor energetice, a programelor culturale, educaţionale şi sociale din R. Moldova.

Premierul de la Chişinău s-a arătat încrezător în dezvoltarea cooperării bilaterale şi i-a transmis lui Grindeanu că este disponibil să colaboreze strâns cu noua echipă guvernamentală de la Bucureşti.

Aceasta este prima discuţie dintre prim-ministrul Sorin Grindeanu şi omologul său din Republica Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.