Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă că există informaţii conform cărora patru state ale Uniunii Europene nu sunt de acord cu impunerea în integralitate a sancţiunilor asupra cărora UE a căzut de acord în ceea ce priveşte Federaţia Rusă, el spunând că, potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, cele patru ţări nu ar fi de acord să blocheze tranzacţiile swift pentru cetăţenii şi companiile din Rusia. El susţine că i "se pare că unii nu au conştientizat" şi se comportă "cu mănuşi cu un om care s-a transformat într-un Hitler modern".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Mi se pare că cineva nu conştientizează, şi din păcate sunt foarte mulţi, ceea ce s-a întâmplat astăzi. Mi se pare că încă ne purtăm cu mănuşi cu un om care s-a transformat într-un Hitler modern. Mi se pare că sancţiunile enunţate sunt mult prea slabe, iar faptul că patru state europene avem informaţia că se opun la a suspenda tranzacţiile swift pentru toate conturile, cardurile bancare ale persoanelor fizice din Rusia... (cele patru ţări ar fi -  n.r.) Italia, Austria, Grecia şi Cipru, deocamdată nu sunt informaţiile confirmate. Existau informaţii că şi Germania s-ar opune. Aşteptăm să vedem poziţia, pentru că mi s-ar părea extrem de grav ca Uniunea Europeană să nu acţioneze unitar", a declarat Rareş Bogdan, joi seară, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.
 
El a susţinut că este "foarte curios" dacă liderii celor patru ţări "îşi vor permite ca la conclavul liderilor europeni să spună că ei nu sunt de acord" cu suspendarea acestor tranzacţii. 
 
Rareş Bogdan a atras atenţia că în prezent gazul rusesc continuă să fie livrat în cele patru state şi a afirmat că "este inadmisibil ca în continuare nimeni să nu se gândească măcar" la suspendarea acestor tranzacţii.
 
Bogdan este de părere că liderii europeni şi mondiali trebuie să înveţe din faptele consemnate în istorie cu privire la atacul asupra Poloniei de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.
 
El a subliniat că este nevoie de o blocadă economică "totală", cum a fost impusă în cazul Cubei sau Venezuelei, "pentru că altfel Rusia va continua să sfideze". 
 
"Pentru cei care în ultimii ani cu precădere au adus atacuri fără menajamente şi inconştiente la adresa Washingtonului, a Statelor Unite, a Parisului, a Londrei, a Bruxelles-ului şi de asemenea la adresa Alianţei Nord-Atlantice, aceştia şi oamenii care i-au ascultat trebuie să se gândească ce joc au făcut, agenţii cui sunt. Pentru că România, astăzi, este complet protejată, niciun cetăţean român nu are de ce să se teamă", a adăugat eurodeputatul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.