Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că procesul prin care a fost aleasă succesoarea sa, Ursula von der Leyen, nu este transparent, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Procesul nu a fost prea transparent”, a declarat Juncker, la o conferinţă de presă, vineri, la Helsinki.

El a adăugat că numirea sa acum cinci ani a fost transparentă pentru că a fost ales de lideri după ce a făcut campanie pentru alegerile europarlamentare.

„Din păcate, nu a devenit o tradiţie. Am fost primul şi ultimul spitzenkandidat”, a afirmat el.

Declaraţiile lui Juncker vin după ce, joi, a avut o întâlnire cu von der Leyen, la Bruxelles.

Cei doi s-au îmbrăţişat călduros, în bliţurile fotografilor, la sediul CE, la două zile după anunţul opţiunii statelor membre, care urmează să fie aprobată de către Parlamentul European (PE).

Ursula von der Leyen trebuie să obţină votul majorităţii absolute, de cel puţin 376 de voturi.

La alegerea sa, în 2014, Jean-Claude Juncker a obţinut 422 de voturi, din totalul de 480 ale aleşilor din cadrul coaliţiei între formaţiunea sa, Partidul Popular European (PPE, dreapta) şi S&D (stânga).

Pentru a fi aleasă, von der Leyen are nevoie de voturile a trei mari grupuri europene - PPE (182 de voturi), S&D(154) şi Renew Europe (108).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.