Primul-ministru Mihai Tudose va avea o întrevedere, miercuri, cu ambasadorul german în România, Cord Meier-Klodt, aceasta fiind a doua întâlnire a premierului cu un diplomat străin, după discuţiile avute luni cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrevederea va avea loc la Palatul Victoria, începând cu ora 10.00.

Mihai Tudose a demarat o serie de întâlniri cu ambasadori acreditaţi la Bucureşti, prima având loc luni, când s-a întâlnit cu ambasadorul american, Hans Klemm.

Prim-ministrul Mihai Tudose l-a asigurat pe Hans Klemm, că Executivul va continua Parteneriatul Strategic cu SUA şi că ţara noastră are capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori. La rândul său, Klemm a subliniat că după ultima întâlnire româno-americană la nivel înalt credibilitatea României la Casa Albă a crescut, fapt ce se va reflecta şi în încrederea investitorilor americani în economia românească.

”Cele două decenii de Parteneriat Strategic între România şi SUA reprezintă o garanţie a relaţiei puternice dintre ţările noastre, relaţie care trebuie continuată şi consolidată. Sunt convins că avem potenţialul de dezvoltare a relaţiei bilaterale. Totodată, vă asigur că vom continua să fim un partener de încredere al SUA în această parte a Europei şi că avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori”, a afirmat premierul Tudose, informează Guvernul.

Şeful Executivului a subliniat că a dorit ca prima întâlnire cu un diplomat străin să fie cea cu ambasadorul american tocmai pentru a transmite un mesaj puternic. De asemenea, discuţiile au vizat necesitatea consolidării relaţiilor economice bilaterale, şeful Executivului şi ambasadorul SUA fiind de acord că nivelul acestora nu reflectă încă stadiul excepţional al relaţiilor politico-militare.

Hans Klemm a subliniat că după ultima întâlnire româno-americană la nivel înalt credibilitatea României la Casa Albă a crescut, fapt ce se va reflecta şi în încrederea investitorilor americani în economia românească.

În acest context, premierul Mihai Tudose va avea, în luna octombrie, o întâlnire cu potenţiali investitori americani în România, pregătită de Guvernul României împreună cu Ambasada SUA.  ”România oferă un mediu de afaceri prietenos. Aş vrea să prezint investitorilor americani oportunităţile de afaceri din ţara noastră şi să îi asigur că în calitate de prim-ministru înţeleg că afacerile se dezvoltă pe stabilitate şi predictibilitate”, a subliniat şeful Executivului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.