Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, spune că a aflat cu îngrijorare că poliţia din Leipzig a cerut hotelurilor să anunţe când cazează români şi precizează că este inacceptabil ca românii să fie supuşi unei asemenea forme de discriminare. Ambasadorul României la Berlin face demersuri pe lângă autorităţile din Leipzig.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am aflat cu surprindere şi îngrijorare că la Leipzig, în Germania, Poliţia le cere hotelierilor să anunţe dacă au cazaţi cetăţeni români. Este inacceptabil ca românii din Germania sau cei care calătoresc în Germania să fie supuşi unei asemenea forme de discriminare care ne pune pe toţi, ca popor, într-o lumină nefavorabilă şi nedreaptă”, precizează Natalia Intotero într-o declaraţie remisă News.ro.
 
Ministrul menţionează că în Germania trăiesc peste 850.000 de români şi persoane de origine română, reprezentând a cincea minoritate din această ţară. Românii sunt bine integraţi şi fac cinste României aducând, în acelaşi timp, plusvaloare ţării-gazdă.
 
„Urmărim îndeaproape această situaţie îngrijorătoare, menţinând legătura cu MAE şi cu misiunea diplomatică a României la Berlin, unde domnul ambasador face deja demersuri pe lângă autorităţile din Leipzig. Situaţia este cunoscută şi de către doamna premier Viorica Dăncilă, care a cerut toate datele legate de acest caz, precum şi informări legate de evoluţiile ulterioare”, mai declară Intotero.
 
Natalia Intotero subliniază că românii sunt cetăţeni europeni şi au drepturi egale cu cele ale cetăţenilor din statele de reşedinţă sau din statele unde călătoresc sau studiază, iar orice formă de discriminare este contrară valorilor europene la care toate ţările membre ale Uniunii Europene au aderat.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.