Ministrul de Externe Bogdan Aurescu salută, într-o postare pe Twitter, anunţul istoric privind normalizarea relaţiilor între Israel şi Bahrain, despre care afirmă că, alături de normalizarea relaţiilor Emiratele Arabe Unite - Israel, va contribui la sporirea stabilităţii şi securităţii în Orientul Mijlociu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salut anunţul istoric privind normalizarea relaţiilor între Israel şi Bahrain. Similar celui de normalizare a relaţiilor dintre Emiratele Arabe Unite şi Israel, acest anunţ va contribui la o mai mare stabilitate şi securitate în Orientul Mijlociu”, a scris pe Twitter ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Bahrainul a încheiat vineri un acord pentru normalizarea relaţiilor cu Israelul, după modelul Emiratelor Arabe Unite, o mişcare menită să reducă tensiunile din Orientul Mijlociu.

Iranul a acuzat Bahrainul că de acum este "complice la crimele" Israelului. Şi Turcia a "condamnat puternic" acordul de normalizare dintre Israel şi Bahrain, văzând în acest fapt "o nouă lovitură" adusă cauzei palestiniene,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.