Victor Negrescu, ministrul delegat al Afacerilor Europene, a informat membrii Comitetului de Coordonare a Sistemului naţional de gestionare a Afacerilor Europene, în şedinţa care a avut loc miercuri, că au fost clasate două proceduri de infrigement împotriva României iniţiată de către Comisia Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul şedinţei au fost prezentate deciziile Comisiei Europene, aferente perioadei 30 iunie – 14 iulie 2017, privind stadiul transpunerii directivelor europene în legislaţia naţională. În context, a fost remarcată clasarea de către Comisia Europeană a două proceduri de infringement care fuseseră declanşate împotriva României: cauza 2016/0567 privind necomunicarea măsurilor de transpunere a Directivei delegate 2014/109/UE de modificare a anexei II la Directiva 2014/40/UE prin stabilirea galeriei de avertismente ilustrate care trebuie utilizate pe produsele din tutun, respectiv cauza 2016/0812 privind necomunicarea măsurilor de transpunere a Directivei 2014/36/UE privind condiţiile de intrare şi de şedere a resortisanţilor ţărilor terţe în scopul ocupării unui loc de muncă în calitate de lucrători sezonieri”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

În plus, au fost închise favorabil două dosare EU Pilot: Dosarul 8156/15/JUST a avut ca obiect necomunicarea măsurilor de transpunere a Deciziei-cadru 2009/315/JAI privind organizarea şi conţinutul schimbului de informaţii extrase din cazierele judiciare între statele membre, respectiv Dosarul 7949/15/ENER a avut ca obiect evaluarea transpunerii, implementării şi aplicării corecte, de către România, a prevederilor Directivei 2010/31/UE privind performanţa energetică a clădirilor. 

„Scopul nostru este acela de a asigura transpunerea în mod corespunzător a legislaţiei europene şi de a finaliza cât mai rapid procedurile de infringement aflate în curs. În acest sens, cooperarea interinstituţională este esenţială. Comunicăm operativ pe aceste speţe atât cu reprezentanţii Comisiei Europene, cât şi cu ministerele de linie, Parlamentul României şi autorităţile locale“, a declarat ministrul delegat Victor Negrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.