MAE a realizat demersurile necesare pentru evacuarea celui de-al cincelea cetăţean român din Niger, după ce în urmă cu o zi alţi patru români au fost evacuaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În continuarea precizărilor de presă din data de 2 august a.c., pe tema evacuării cetăţenilor români din Republica Niger, Ministerul Afacerilor Externe (MAE)  informează că, urmare demersurilor întreprinse de Ambasada României la Alger şi Consulatul General al României la Madrid, un alt cetăţean român a fost evacuat din Republica Niger cu un zbor organizat de către autorităţile spaniole, cu destinaţia Madrid”, conform unui comunicat.
MAE informează că, de la debutul crizei politico-militare din Republica Niger, au fost evacuaţi un număr de cinci cetăţeni români, nemaiexistând, la acest moment, alte solicitări de asistenţă consulară.
MAE mulţumeşte autorităţilor spaniole pentru sprijinul oferit în vederea evacuării în siguranţă a cetăţeanului român.
De asemenea, pentru evitarea unor situaţii deosebite în care s-ar putea afla cetăţenii români, MAE reaminteşte că pentru Republica Niger a fost emis un avertisment de călătorie “Există factori confirmaţi de risc – evitaţi călătoriile!” (https://www.mae.ro/travel-alerts/2912). În acest context, MAE recomandă ferm tuturor cetăţenilor români care se află pe teritoriul Republicii Niger să se adreseze Ambasadei României la Alger şi să comunice coordonatele proprii, pentru a putea fi contactaţi în caz de necesitate.
MAE precizeză că Ambasada României la Alger urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei de securitate din Republica Niger, menţine legătura cu reprezentanţii celorlalte state membre UE, fiind pregătită să acorde asistenţa şi protecţia consulară necesară, conform competenţelor.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Alger: +213 23 48 55 85, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice la Alger: +213 79 2016940.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.