Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi la New York întrevederi bilaterale cu preşedintele Adunării Generale a ONU Miroslav Lajčák, cu preşedinţii Serbiei, Estoniei, Egiptului, precum şi cu preşedintele Consiliului European, cu secretarul general NATO şi cu liderii principalelor organizaţii evreieşti din Statele Unite ale Americii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cadrul vizitei sale oficiale la New York, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat marţi, 19 septembrie a.c., la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, cea mai amplă reuniune anuală a şefilor de stat sau de guvern. (...) Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere bilaterală cu Preşedintele Adunării Generale a ONU, domnul Miroslav Lajčák, în care cei doi oficiali au discutat despre subiectele de interes de pe agenda organizaţiei, punctând implicarea României în acest cadru:, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului "a reconfirmat angajamentul ferm al României pentru realizarea obiectivelor preşedintelui Adunării Generale, care coincid cu interesele ţării noastre: promovarea demersurilor de prevenire a conflictelor - foarte importantă pentru asigurarea păcii şi securităţii internaţionale; problematica migraţiei, preşedintele Klaus Iohannis asigurându-l pe înaltul oficial ONU de sprijinul României pentru negocierea Compactului Global al ONU pentru Migraţie; şi eforturile de reformă a ONU, pentru a răspunde mai bine şi mai eficient provocărilor relaţiilor internaţionale contemporane".

Preşedintele Adunării Generale a mulţumit pentru disponibilitatea de sprijin din partea României, arătând că ţara noastră este, în mod tradiţional, un stat care acţionează constructiv în relaţiile internaţionale şi o voce relevantă pe plan internaţional.

Preşedintele Iohannis  a mai participat şi la recepţia oferită de Uniunea Europeană şefilor de delegaţii UE prezenţi la sesiune, urmând ca miercuri seară să fie prezent şi la recepţia oferită de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, şefilor de delegaţii.

De asemenea, şeful statului a avut în cursul zilei o serie de întrevederi bilaterale cu preşedintele Republicii Estonia, preşedintele Republicii Arabe Egipt, preşedintele Republicii Serbia, preşedintele Consiliului European, secretarul general NATO şi cu liderii principalelor organizaţii evreieşti din Statele Unite ale Americii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.